A- A+
Δυνατές πλέον οι ανέπαφες πληρωμές στα περισσότερα POS - Νέες μορφές επιβράβευσης
Τη δυνατότητα να πραγματοποιούν ανέπαφες συναλλαγές σε περισσότερα από τα μισά POS στην Ελλάδα, έχουν πλέον όλοι οι κάτοχοι καρτών της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Visa, ο αριθμός των ανέπαφων τερματικών στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 142.000.

Κι αυτό διότι όλα τα νέα POS που τοποθετούνται, υποχρεωτικά υποστηρίζουν την τεχνολογία contactless.

Πώς λειτουργούν

Οι ανέπαφες συναλλαγές παρέχουν μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στην διεκπεραίωσή τους, διατηρώντας τα ίδια επίπεδα ασφάλειας που έχουμε συνηθίσει με τις συναλλαγές Visa.

Ο νέος τρόπος πληρωμής εξυπηρετεί τους καταναλωτές για τις καθημερινές τους συναλλαγές, είτε πρόκειται για μικρότερα ποσά, όπως η αγορά εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, εφημερίδων, καφέδων, πρόχειρου φαγητού, είτε για μεγαλύτερα.

Επιπλέον, μέσω των κινητών τερματικών (mobile POS) παρέχεται η δυνατότητα πληρωμής ελεύθερων επαγγελματιών για επισκέψεις στο σπίτι ή στο γραφείο για πάσης φύσεως εργασίες, ακόμη και για πληρωμή ιατρικών ή νομικών υπηρεσιών, καθώς και για πληρωμή προϊόντων κατά την παράδοση στο χώρο του καταναλωτή.

Νέες δυνατότητες - Επιβράβευση

Τα τερματικά ανέπαφων συναλλαγών είναι ήδη έτοιμα να αποδεχθούν νέα προϊόντα και υπηρεσίες που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, όπως πληρωμή μέσω κινητού τηλεφώνου, πληρωμή μέσω ειδικού περικάρπιου Visa (Wrist wearable) με ενσωματωμένη προπληρωμένη κάρτα κλπ.

Όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής Visa Europe για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία για την ενημέρωση και επιβράβευση των πελατών μας σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε ενέργειες για την προώθηση ανέπαφων συναλλαγών με συνεργαζόμενες επιχειρήσεις σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως:

  • συνεδριακούς χώρους,
  • χώρους συναυλιών και παραστάσεων,
  • χώρους εστίασης,

Συγκεκριμένα, θα επιβραβεύεται η χρήση “Contactless” για την πληρωμή του εισιτηρίου, των αγορών στο κυλικείο, αναμνηστικών δώρων, πρόχειρου φαγητού ή καφέ, κλπ.