A- A+
Τελευταία ημέρα για τις ενδιάμεσες εκπτώσεις - Υποτονική κίνηση στην αγορά
Τελειώνει την Τρίτη το δεκαήμερο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, οι οποίες ξεκίνησαν καθυστερημένα την περασμένη Τετάρτη λόγω των αργιών στις αρχές του μήνα.

Σε αυτήν την περίοδο, οι εκπτώσεις αρχίζουν από 10% και φτάνουν έως και 50% και διαφοροποιούνται ανάλογα με το είδος.

Σε κάποια είδη και όσο περνούν οι μέρες, οι καταναλωτές μπορούν να βρουν προϊόντα με έκπτωση που φτάνουν έως και το 70% (κομμάτια της περασμένης σεζόν).

Πτώση το Πάσχα

«Οι απώλειες στον τζίρο της πασχαλινής αγοράς υπολογίζονται σε -7%», δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Βασίλης Κορκίδης.

Αυτό το επταήμερο των εκπτώσεων έπεσε ακριβώς μετά την πασχαλινή αγορά που υπάρχει μια καταναλωτική κόπωση, σε ένα μήνα που έχουν προτεραιότητα άλλες υποχρεώσεις όπως οι μαθητικές εξετάσεις.

Είναι ένας μεταβατικός μήνας που ουσιαστικά οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν νέα εμπορεύματα και είναι άκομψο να παραλαμβάνεις νέα εμπορεύματα, να τα βγάζεις μια εβδομάδα σε έκπτωση και την επόμενη εβδομάδα η τιμή να είναι ακριβότερη για τον καταναλωτή.

Ζήτηση για ρούχα - παπούτσια

Τα ρούχα και τα παπούτσια «έχουν την τιμητική τους», αφού και σύμφωνα με τους υπεύθυνους, η αγορά κατά τη διάρκεια της πασχαλινής αγοράς δεν κινήθηκε πολύ σε αυτά τα είδη.

Η προσδοκία των ενδιάμεσων εκπτώσεων σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών και τον ειδικό γραμματέα του κ. Μάκη Σαββίδη, είναι να αντισταθμιστεί η απώλεια που είχαν τα καταστήματα στην επιβαρυμένη πασχαλινή περίοδο.

«Περιμένουμε τους καταναλωτές να προσέλθουν. Το καλό με τις ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι ότι αναφέρονται στα προϊόντα της σεζόν, οπότε παρουσιάζουν και ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για πιο ελκυστικά προϊόντα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Σαββίδης.

Σημειώνεται πως όσοι θέλουν να ψωνίσουν οικονομικά και για ακόμη μεγαλύτερες προσφορές θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει ορισθεί για την έναρξη των καλοκαιρινών εκπτώσεων.