A- A+
Eurobank: Η πιο ευέλικτη προθεσμιακή της αγοράς
Στη διάθεση του κοινού έθεσε ξανά η Eurobank την προθεσμιακή κατάθεση «ΠΡΟΣΘΕΤΩ-ΑΦΑΙΡΩ», η οποία δεν διατίθονταν μετά την επιβολή των capital controls.

Μετά την άρση των περιορισμών που ίσχυαν σε σχέση με την ευχέρεια πρόωρης λήξης προθεσμιακών καταθέσεων, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να επαναλανσάρουν προϊόντα που δίνουν τη δυνατότητα αυξομείωσης του υπολοίπου.

Με τον τρόπο αυτό οι καταθέτες μπορούν να επιλέξουν ένα προϊόν ακόμη και 12μηνης διάρκειας και να το μετατρέψουν όποτε επιθυμούν σε κατάθεση λιγότερων μηνών, από 1 έως 11 μήνες.

Τι προσφέρει η Eurobank

Ιδιαίτερα δημοφιλή είναι τα καταθετικά προγράμματα που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης μερικής ή ολικής ανάληψης των χρημάτων την ημέρα καταβολής των τόκων χωρίς κανένα κόστος.

Η προθεσμιακή «ΠΡΟΣΘΕΤΩ-ΑΦΑΙΡΩ» της Eurobank, εκτός από την πρόωρη λήξη της οποτεδήποτε, δίνει και τη δυνατότητα αύξησης του υπολοίπου κατά τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Με τον τρόπο αυτό, υπό κάποιους περιορισμούς που θα αναφερθούν παρακάτω, το προϊόν προσομοιάζει με λογαριασμούς Ταμιευτηρίου, με μεγαλύτερο ωστόσο επιτόκιο

Τα επιτόκια

Το πρόγραμμα «ΠΡΟΣΘΕΤΩ-ΑΦΑΙΡΩ» είναι μία προθεσμιακή κατάθεση διάρκειας 3 ή 6 ή 12 μηνών, με επιτόκιο που κυμαίνεται από 0,45% έως 0,80% ανάλογα με το ποσό κατάθεσης.

Το βασικό πλεονέκτημά του είναι ότι παρέχει ελεύθερη πρόσβαση στο κεφάλαιο, οποτεδήποτε, χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το ελάχιστο ποσό της αρχικής κατάθεσης ανέρχεται στα 10.000 ευρώ, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται κάθε μήνα.

Η διάθεση του προϊόντος γίνεται από όλο το δίκτυο του ομίλου Eurobank, συμπεριλαμβανομένου και του δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Αυξομείωση κεφαλαίου

Η συγκεκριμένη προθεσμιακή κατάθεση παρέχει τη δυνατότητα:

Προσθήκης κεφαλαίου κάθε μήνα στον εκτοκισμό. Το νέο κεφάλαιο μπορεί να φτάσει μέχρι το 30% του αρχικού.

Πρόωρης ρευστοποίησης, οποτεδήποτε, χωρίς ποινή. Εάν χρειάζεστε χρήματα από την προθεσμιακή σας κατάθεση πριν τη λήξη της συμφωνημένης περιόδου, μπορείτε να ρευστοποιήσετε μέρος ή όλο το κεφάλαιό σας.