A- A+
«Κόλλησε» ξανά η επιβολή των προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ - Online οδηγός σύγκρισης τιμών
Σημαντική καθυστέρηση παρατηρείται στην επιβολή των προστίμων στα ανασφάλιστα ΙΧ από το υπουργείο Οικονομικών, παρ΄ ότι σχετικός νόμος έχει τεθεί σε ισχύ.

Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, τα ειδοποιητήρια πληρωμής των προβλεπόμενων προστίμων θα ξεκινούσαν να αποστέλλονται μέσα στο Μάρτιο.

Μέχρι στιγμής ωστόσο δεν έχει ακόμη γίνει κάτι. Πάντως, μετά την ψήφιση του σχετικού νόμου πολλοί κάτοχοι οχημάτων έσπευσαν να τα ασφαλίσουν, καταδεικνύοντας τα περιθώρια αύξησης των πωλήσεων ασφαλιστικών προγραμμάτων.

Τα πρόστιμα κατά περίπτωση

Αμέσως μετά την παραλαβή της σχετικής ειδοποίησης, ο ιδιοκτήτης του ανασφάλιστου οχήματος έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει το παράβολο των 250 ευρώ υπέρ δημοσίου και να προβεί στην ασφάλισή του.

Μετά το 8ήμερο κι αν ο οδηγός δεν ανταποκριθεί, τότε θα κληθεί να καταβάλει επιπλέον πρόστιμο 500 ευρώ και ταυτόχρονα θα βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά διοικητικών συνεπειών, οι οποίες είναι:

• Αφαίρεση των πινακίδων, της άδειας ικανότητας και της άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.
• Αφαίρεση των πινακίδων και της άδειας κυκλοφορίας για 2 χρόνια σε περίπτωση ατυχήματος ή για 3 χρόνια, σε περίπτωση υποτροπής.
• Φυλάκιση από 2 μήνες μέχρι 1 χρόνο.
• Χρηματική ποινή μέχρι 3.000 ευρώ​.

Σύγκριση ασφαλίστρων

Μπορείτε να βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα για την ασφάλιση του ΙΧ σας μέσω του εργαλείου σύγκρισης ασφαλίστρων που λειτουργεί στο moneyonline.gr.

Οι 10 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος ασφάλισης

Οι online πλατφόρμες

Για να γλυτώσετε το πρόστιμο δεν έχετε παρά να ασφαλίσετε το όχημά σας, γρήγορα, οικονομικά και online μέσα σε 5 λεπτά, με μία από τις παρακάτω πλατφόρμες: