A- A+
«Έξυπνα» ΑΤΜ από τις τράπεζες - Real - time καταθέσεις μετρητών
Στον εκσυγχρονισμό του δικτύου των ΑΤΜ έχουν προχωρήσει οι τράπεζες στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες τους για πληθώρα συναλλαγών.

Η νέα μόδα είναι τα ΑΤΜ που επιτρέπουν καταθέσεις μετρητών σε πραγματικό χρόνο, χωρίς την εισαγωγή τους σε φάκελο.

Στην προκειμένη περίπτωση το ΑΤΜ καταμετρά επί τόπου τα χρήματα που εισάγει ο καταθέτης στην ειδική σχισμή, χωρίς να χρησιμοποιήσει τον «παραδοσιακό» φάκελο.

Real time συναλλαγές

Το γεγονός αυτό επιτρέπει την αυτόματη απόδοση της κατάθεσης στο λογαριασμό, που σημαίνει ότι τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ηλεκτρονικό τρόπο την ίδια στιγμή.

Τα νέα ΑΤΜ επιτρέπουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και τις αναλήψεις χωρίς κάρτα, μέσω ειδικών υπηρεσιών. Πχ. Λεφτά Στο Λεπτό από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια οι τράπεζες θα έχουν ολοκληρώσει το έργο εκσυγχρονισμού του δικτύου τους, ώστε παντού να υπάρχουν μηχανές τελευταίας τεχνολογίας.

Οι υπηρεσίες κάθε τράπεζας

Οι τράπεζες λειτουργούν ΑΤΜ τόσο εκτός των καταστημάτων όσο και σε μέρη όπου δεν υπάρχει τραπεζική μονάδα.

Για να μπορεί να υποστηρίξει ένα ΑΤΜ καταθέσεις, θα πρέπει να βρίσκεται σε σημείο που έχει πρόσβαση υπάλληλος τραπέζης, ακόμη και στις περιπτώσεις των «έξυπνων» μηχανών.

Αναλυτικότερα:

Εθνική Τράπεζα: Περίπου το 80% των ΑΤΜ της επιτρέπουν την πραγματοποίηση online καταθέσεων.

Βρείτε αυτό που σας εξυπηρετεί

Alpha Bank: Προσφέρει ΑΤΜ κυρίως σε καταστήματα της πρώην Εμπορικής Τράπεζας που δίνουν τη δυνατότητα αυτόματων καταθέσεων.

Βρείτε αυτό που σας εξυπηρετεί

Eurobank: Μέχρι το τέλος του 2017 όλα τα ΑΤΜ της τράπεζας θα έχουν αντικατασταθεί με καινούρια.

Αυτή τη στιγμή διαθέτει 66 ΑΤΜ σε όλη την Ελλάδα που επιτρέπουν τις online Καταθέσεις

Βρείτε αυτό που σας εξυπηρετεί

Τράπεζα Πειραιώς: Σε επιλεγμένα ΑΤΜ είναι δυνατή η online κατάθεση μετρητών χωρίς φάκελο με αυτόματη πίστωση του συνδεδεμένου λογαριασμού

Βρείτε αυτό που σας εξυπηρετεί