A- A+
Νέες προσφορές στις προθεσμιακές από Eurobank και Πειραιώς
Με σημαντικές αυξήσεις στις αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων που προσφέρουν οι Eurobank EFG και Τράπεζα Πειραιώς έκανε «ποδαρικό» ο φετινός Ιούλιος, με τις αποδόσεις να φτάνουν ως το 4,50%.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουλίου οι αποδόσεις στους λογαριασμούς προθεσμίας των δύο τραπεζών είναι αυξημένες έως και 1,30% σε σχέση με τον Ιούνιο.

Αναλυτικότερα, η Eurobank λάνσαρε τη νέα προθεσμιακή κατάθεση με την ονομασία «Προθεσμιακή Χ2», 12μηνης διάρκειας και με μηνιαία καταβολή των τόκων.

Διπλασιασμός του επιτοκίου

Το βασικό χαρακτηριστικό της νέας προθεσμιακής αποτελεί ο διπλασιασμός του επιτοκίου στον έκτο και τον δωδέκατο μήνα της κατάθεσης, ως μπόνους επιβράβευσης.

Η μέση απόδοση εξαρτάται από το ποσό και μπορεί να φτάσει έως και το 4,03%, ενώ η ελάχιστη κατάθεση είναι τα 10.000 ευρώ.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα στον καταθέτη να προχωρήσει σε πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων του κάθε μήνα χωρίς ποινή.

Επιτόκιο 4,5% για επτά μήνες

Η Eurobank προχώρησε επίσης σε βελτίωση των αποδόσεων στην προθεσμιακή κατάθεση Step Up, επτάμηνης διάρκειας, το επιτόκιο της οποίας μπορεί να φτάσει έως και το 4,5%.

Το συγκεκριμένο προϊόν απευθύνεται αποκλειστικά σε πελάτες με νέα κεφάλαια στην τράπεζα, ενώ το ελάχιστο ποσό είναι τα 30.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι και σε αυτήν την περίπτωση ο πελάτης έχει τη δυνατότητα κάθε μήνα, μαζί με την είσπραξη των τόκων, να κάνει πρόωρη ανάληψη των κεφαλαίων του.

Πειραιώς: Αυξήσεις έως και 1,30% στις αποδόσεις

Ιδιαίτερα αυξημένες είναι από τις αρχές του μήνα και οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες σε σχέση με ένα μήνα νωρίτερα είναι υψηλότερες έως και 130 μονάδες βάσης.

Αναλυτικότερα, η τράπεζα προχώρησε σε αυξήσεις των επιτοκίων στους λογαριασμούς προθεσμίας «Μπροστά» και «Winbankdirect».

Στην πρώτη περίπτωση, η καταβολή των τόκων γίνεται προκαταβολικά στην αρχή της κατάθεσης, η διάρκεια της οποίας μπορεί να κυμαίνεται από 1 έως και 12 μήνες, ενώ το επιτόκιο φτάνει έως και το 4,10%.

Από την άλλη πλευρά ο on-line λογαριασμός «Winbankdirect» προσφέρει επιτόκια που φτάνουν ανάλογα με τη διάρκεια της κατάθεσης το 4,50%.

Ο πελάτης με το προϊόν αυτό έχει τη δυνατότητα επιλογής του χρόνου καταβολής των τόκων, είτε προκαταβολικά ή στη λήξη της προθεσμιακής.