A- A+
Κάντε τις αγορές σας σε e-shop και πληρώστε στην τράπεζά σας - Νέα υπηρεσία ασφαλείας
Τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank για αγορές μέσω διαδικτύου θα αρχίσουν να παρέχουν από το τέλος Απριλίου οι ελληνικές τράπεζες.

Οι καταναλωτές που θα την προτιμήσουν, δεν χρειάζεται να επικοινωνούν τις λεπτομέρειες πληρωμής τους ή άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες/δεδομένα σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ή σε τυχόν άλλα τρίτα μέρη.

Απλή διαδικασία

H επιλογή του εικονιδίου της MyBank στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού εμπόρου ανακατευθύνει τον πελάτη στις λύσεις internet ή/και mobile banking της τράπεζας συνεργασίας του.

Από εκεί μπορεί να πληρώσει επιβεβαιώνοντας μια SEPA εντολή μεταφοράς πίστωσης με προτυπωμένες όλες τις σχετικές πληροφορίες (όνομα και λογαριασμός δικαιούχου, ποσό, νόμισμα, προϊόν ή υπηρεσία αγοράς, κ.λπ.).

Με τη λύση της MyBank ότι η διαδικασία πληρωμής πραγματοποιείται στο ασφαλές περιβάλλον ηλεκτρονικής τραπεζικής της τράπεζας του πελάτη (internet ή/και mobile banking).


Όφελος για εμπόρους

Από την άλλη πλευρά οι ηλεκτρονικοί έμποροι που χρησιμοποιούν τη MyBank για τις εισπράξεις τους, θα ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για την πραγματοποίηση της πληρωμής από τον πελάτη τους.

Οι τράπεζες-μέλη της ΕΕΤ: Πειραιώς, Εθνική, Eurobank και Alpha Bank, με μερίδιο αγοράς μεγαλύτερο του 94%, θα ξεκινήσουν να παρέχουν, από το τέλος Απριλίου, τη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσουν στους ηλεκτρονικούς εμπόρους που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας τη δυνατότητα εισπράξεων από το σύνολο, σχεδόν, των πληρωτών/ χρηστών υπηρεσιών internet και mobile banking.


Η εταιρεία Διατραπεζικά Συστήματα Α.Ε. (ΔΙΑΣ) θα αναλάβει την υλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών διασύνδεσης των ελληνικών τραπεζών στη λύση ηλεκτρονικών πληρωμών της MyBank, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών διατραπεζικού συμψηφισμού και εκκαθάρισης των εν λόγω πληρωμών σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.