A- A+
Εθνική Τράπεζα: Η Ψηφιακή Κοινωνική Ευθύνη στην πράξη
Ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 17 Ιουνίου τα πιλοτικά μαθήματα της πρωτοβουλίας «δείξ’τους» της Εθνικής Τράπεζας, στους Δήμους Ηλιούπολης και Παπάγου- Χολαργού.

Τα μαθήματα διήρκησαν συνολικά 4 εβδομάδες και για τους δύο δήμους, ενώ από την πρώτη στιγμή η ανταπόκριση, τόσο από τους μαθητές, όσο και από τους εθελοντές ήταν πολύ μεγάλη.

Οπως αναφέρει η Εθνική Τράπεζα, το «δείξ’ τους» αποτελεί ουσιαστικά μια «λειτουργική» γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους νεότερους και τους μεγαλύτερους, ανάμεσα στους περισσότερο «εξοικειωμένους», αλλά και εκείνους που, είτε λόγω ηλικίας, είτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών, έμειναν έξω από τον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας και τα νέα μέσα επικοινωνίας.

Με συγκίνηση και ενθουσιασμό οι «μαθητές» παρέλαβαν από τους «εθελοντές –εκπαιδευτές» τους τα «πτυχία» τους, που πιστοποιούν –επίσημα πια- τη μύησή τους στους νέους τρόπους επικοινωνίας.

«Είναι πολύ σημαντικό να βοηθήσουμε όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούμε να αισθανθούν ενεργά μέλη μιας κοινωνίας που συνεχώς εξελίσσεται» σημειώνει η Εθνική Τράσπεζα στην ανακοίνωσή της.

Σημαντικό ρόλο στη συνέχιση της προσπάθειας αποδείχτηκε ότι μπορεί να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση, ως ο κατ’ εξοχήν φορέας ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης όλων των πολιτών.

Στην πιλοτική της φάση η πρωτοβουλία «δειξ’τους» πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50 και Ελλάς», των Δήμων Ηλιούπολης και Παπάγου – Χολαργού και της εταιρίας «ΠΛΑΙΣΙΟ».

Η ενέργεια «δείξ’τους» είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.