A- A+
Αναστολή πλειστηριασμών α΄ κατοικίας έως το τέλος του 2011 για χρέη έως 200 χιλ. ευρώ
Αναστέλλονται έως το τέλος του 2011 οι πλειστηριασμοί ακινήτων που αποτελούν πρώτη κατοικία, για χρέη που δεν ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ. Η ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί αυτήν την εβδομάδα.

Η τροπολογία αφορά τόσο τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από τις τράπεζες για ποσά που δεν υπερβαίνουν το ποσό των 200.000 ευρώ, όσο και τους πλειστηριασμούς που επισπεύδονται από οποιονδήποτε σε βάρος της πρώτης ή της μοναδικής κατοικίας του οφειλέτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Σε τρία στάδια η ένταξη στο νέο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Η παράταση για ένα ακόμη εξάμηνο κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που έχουν περιέλθει σε αδυναμία πληρωμής να ανακάμψουν, να αναδιοργανώσουν σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία την κάλυψη των αναγκών τους και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση και εξυπηρέτηση των οφειλών τους.

Διευκολύνται οι διαπραγματεύσεις οφειλέτη - τράπεζας

Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθούν οι διαπραγματεύσεις και συζητήσεις ανάμεσα στα πιστωτικά ιδρύματα, τους λοιπούς πιστωτές και τους οφειλέτες για την εξεύρεση μίας συμβιβαστικής λύσης στην αποπληρωμή των χρεών στις περιπτώσεις μόνιμης αδυναμίας πληρωμής.

Επιπλέον, οι οφειλέτες που βρίσκονται πραγματικά σε μόνιμη αδυναμία θα έχουν τη δυνατότητα, σε περίπτωση που δεν ευδοκιμήσει ο συμβιβασμός, να οργανώσουν την προστασία τους μέσα από τη δικαστική ρύθμιση των χρεών.

Σημειώνεται δε ότι με την τροπολογία δίνεται μία τελευταία παράταση αναστολής των πλειστηριασμών και για μία περίοδο που είναι πλέον επαρκής για να αξιοποιηθεί από τους υπερχρεωμένους οφειλέτες η σχετική προστατευτική νομοθεσία και να ρυθμιστεί το μεγάλο μέρος των εκκρεμών υποθέσεων.

Από την πλευρά τους, οι τράπεζες συνεχίζουν να αναχρηματοδοτούν οφειλές από στεγαστικά, καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες μέσω των προγραμμάτων αναδιάρθρωσης που προσφέρουν. Με τον τρόπο αυτό έπιδώκουν την ελάφρυνση των μηνιαίων δόσεων, ώστε να μπορούν να αποπληρωθούν από τους δανειολήπτες.

===========================================================================

- Βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα μεταφοράς καταναλωτικών δανείων και καρτών
-
Βρείτε το φθηνότερο πρόγραμμα μεταφοράς υπολοίπου από κάρτα σε κάρτα

===========================================================================