A- A+
Σε πέντε δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος με έναρξη το Μάιο
Σε αύξηση του αριθμού των δόσεων και μετατροπή τους σε μηνιαίες από διμηνιαίες, θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υποβληθεί αίτημα στους δανειστές για να αλλάξει ο τρόπος που οι φορολογούμενοι θα εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος που θα προκύψει από τις φετινές δηλώσεις.

Η πρόταση προβλέπει την έναρξη πληρωμής των δόσεων το Μάιο, σε 5 μηνιαίες δόσεις, έναντι 3 διμηνιαίων που ίσχυαν πέρυσι.

Μειωμένη δόση

Εάν δοθεί η σχετική έγκριση, το ποσό της κάθε δόσης θα είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς, ωστόσο το διάστημα αποπληρωμής του φόρου θα μικρύνει κατά 1 μήνα.

Σημειώνεται πάντως πως για μία ακόμη χρονιά οι πολίτες θα έχουν σύμμαχο τις τράπεζες, καθώς θα μπορούν με την πιστωτική τους κάρτα να πληρώνουν κάθε μία εκ των δόσεων σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Η υποβολή των δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη Φεβρουαρίου. Τη Δευτέρα 15/2 εξέπνευσε η προθεσμία για την αποστολή από τις επιχειρήσεις των καταστάσεων μισθοδοσίας του προσωπικού τους.