A- A+
Απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων μέχρι την έκδοση της διάταξης για το «πλαστικό» αφορολόγητο
Τις αποδείξεις θα πρέπει να συνεχίσουν να συλλέγουν οι φορολογούμενοι, μέχρι την έκδοση της διάταξης για το καθεστώς του αφορολόγητου το 2016.

Τούτο επεσήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Tρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες να συνεχίσουν να μαζεύουν τις αποδείξεις των αγορών τους μέχρι νεωτέρας.

Η συλλογή τους δεν θα είναι απαραίτητη μετά τη δημοσίευση της διάταξης που θα αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου.

Η νέα διάταξη

«Σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται».

Όπως είπε, στο χτίσιμο του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτα είτε μέσω διαδικτύου.

Αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη «υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη».