A- A+
Τις μεγάλες περιουσίες θα επιβαρύνει ο νέος ΕΝΦΙΑ - Μείωση 30% υπόσχεται η ΝΔ
Ανατροπές στις επιβαρύνσεις μέσω του νέου φόρου ακινήτων που βρίσκεται υπό κατάρτιση από το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε αξιωματούχος του.

Σύμφωνα με το γγ Δημόσιας Περιουσίας Νίκο Ματζάκο, με δεδομένο τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ, ο νέος ΕΝΦΙΑ θα μεταφέρει το βάρος από τα χαμηλά και τα μεσαία στα υψηλά εισοδήματα και περιουσίες.

Μιλώντας στο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), αναφέρθηκε ακόμη στη ρύθμιση που έγινε πρόσφατα για τα ανείσπρακτα ενοίκια και τη μείωση των αντικειμενικών τιμών στην πλειονότητα των περιοχών, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει φοροκαταιγίδα.

Δέσμευση μείωσης ΕΝΦΙΑ

Στο ίδιο συνέδριο, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης, δεσμεύθηκε για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% και για σταθερό φόρο μεταβίβασης 3% για 15 χρόνια, για τα οποία όπως είπε έχει δεσμευθεί ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος «Το Ποτάμι» κ. Χάρης Θεοχάρης ζήτησε την κατάργηση του συμπληρωματικού φόρου του ΕΝΦΙΑ.

Ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς κάλεσε την κυβέρνηση να νομοθετήσει να συνεισφέρουν όλοι στο φόρο ακινήτων και ιδιαίτερα όσοι μέχρι σήμερα δεν πληρώνουν απολύτως ή σχεδόν τίποτε και στην περίπτωση που καταργηθεί η αυτοτελής φορολόγηση των ενοικίων να καταργηθεί επίσης ο ΕΝΦΙΑ.