A- A+
Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά 4,5 μονάδες η ΝΔ - «Ρεύμα» και στην παράταση νίκης
Την ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας επιβεβαιώνει και τρίτη δημοσκόπηση μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

Στη δημοσκόπηση της Pulse, για λογαριασμό του Action24 η Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου.

Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από τις δύο προηγούμενες δημοσκοπήσεις που έδιναν προβάδισμα από 3,3 - 3,7 μονάδες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τα ποσοστά

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 28% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ, με το ΚΚΕ και την Χρυσή Αυγή να ακολουθούν με 5,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες- 31% έναντι 26,5%- με το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή να ακολουθούν με 6%.

Καταλληλότερος ο Κυριάκος

Οι ερωτηθέντες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (27%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (25%), ενώ το 41% απαντά «κανένας από τους δύο».

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 52% στις θετικές απόψεις και 41% αρνητικές, ακολουθεί ο Βασίλης Λεβέντης με 36% θετικές και 56% αρνητικές, ο Αλέξης Τσίπρας με 35% θετικές και 60% αρνητικές, η Φώφη Γεννηματά με 33% θετικές γνώμες και 61% αρνητικές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 33% θετικές και 58% αρνητικές, ο Σταύρος Θεοδωράκης με 30% θετικές και 63% αρνητικές, ο Πάνος Καμμένος με 25% θετικές και 68% αρνητικές και τελευταίος ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 10% θετικές απόψεις και 84% αρνητικές.

Ακόμη, το 71% απάντησε ότι αντιμετωπίζει απαισιόδοξα την πορεία της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους μήνες, ενώ το 51% εκτιμά ότι δεν θα αλλάξει τίποτα αν η κυβέρνηση πετύχει ελάφρυνση χρέους, με το 39% να δηλώνει ότι θα είναι περισσότερο αισιόδοξο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.