A- A+
Τη μείωση των προμηθειών στα POS ζητά ο Αλεξιάδης - Έρχεται ρύθμιση για χρέη
Τη μείωση των προμηθειών που επιβάλλουν οι τράπεζες για την πραγματοποίηση συναλλαγών σε POS με πάσης φύσεως κάρτες ζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης κάλεσε τις τράπεζες να προχωρήσουν σε μειώσεις των χρεώσεων που επιβάλλουν κατά τη χρήση των τερματικών αποδοχής καρτών (POS).

Επιστολή

«Το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να σταθεί θεατής στο συγκεκριμένο ζήτημα» ανέφερε ο υπουργός, τονίζοντας ότι από την επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στόχος είναι να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου και «όχι τα κέρδη κάποιων».

Στην κατεύθυνση αυτή, όπως είπε θα αποσταλεί επιστολή σε όλες τις τράπεζες για τις προμήθειες που χρεώνουν, οι οποίες όπως τόνισε «πρέπει να μειωθούν».

«'Η θα συνεργαστούν κάποιοι για να φέρουμε αποτελέσματα στο μέτωπο της φοροδιαφυγής ή θα εφαρμόσουμε τους νόμους και το σύνταγμα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακατάσχετος λογαριασμός

Ο ίδιος προανήγγειλε την κατάθεση διάταξης νόμου με την οποία θα προβλέπεται η δημιουργία ενός ακατάσχετου λογαριασμού για τις πωλήσεις με πλαστικό χρήμα.

Όπως είπε, λόγω οφειλών προς το δημόσιο πολλές επιχειρήσεις αδυνατούν να προμηθευτούν POS.

Με την τροπολογία που θα κατατεθεί θα ανοίγει ο δρόμος για την χορήγηση τερματικών σε εταιρείες και επαγγελματίες με οφειλές.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις που θα προέρχονται από τα POS θα πιστώνονται σε λογαριασμό που θα είναι ακατάσχετος.