A- A+
GO INTERNATIONAL: “Διμερές Εμπόριο Ελλάδας – Σερβίας & Περιφερειακές Επιχειρηματικές Συνέργειες"
Επιχειρηματική αποστολή στη Σερβία διοργανώνει η Eurobank EFG στο πλαίσιο του προγράμματος GO INTERNATIONAL, με στόχο την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών στη βαλκανική χώρα.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, το Πρόγραμμα GO INTERNATIONAL εξελίσσεται σε ισχυρό θεσμό στήριξης της εξωστρέφειας και της δικτύωσης Ελλήνων εξαγωγέων με ξένες εισαγωγικές επιχειρήσεις.

Το Πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και υλοποιείται από την Eurobank EFG, σε συνεργασία με τους 3 κύριους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ).

Μετά την επιτυχημένη Επιχειρηματική Αποστολή στην Κύπρο τον περασμένο Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 1000 επιχειρηματικές συναντήσεις. Επόμενος προορισμός του Προγράμματος είναι η Σερβία.

Η αποστολή θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι, στις 24 & 25 Οκτωβρίου, όπου εκπρόσωποι ελληνικών εξαγωγικών εταιρειών θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν με σημαντικούς εισαγωγείς από 6 Βαλκανικές χώρες (Σερβία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουγγαρία) και τη Ρωσία.

Τα μέλη της αποστολής θα συμμετάσχουν σε ενημερωτικό Forum, με θέμα: “Διμερές Εμπόριο Ελλάδας – Σερβίας & Περιφερειακές Επιχειρηματικές Συνέργειες”, στο οποίο η ελληνική και η σερβική κυβέρνηση θα εκπροσωπηθούν σε υπουργικό επίπεδο.

Τι έχει επιτευχθεί έως σήμερα

Ήδη σημαντικές ξένες εισαγωγικές επιχειρήσεις των αγορών – στόχων της αποστολής, έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον συμμετοχής στις απευθείας επιχειρηματικές συναντήσεις με τους Έλληνες εξαγωγείς.

Σημαντικό ρόλο στην επιτυχία της διοργάνωσης έχει η ενεργοποίηση της Eurobank EFG A.D. Beograd, θυγατρικής Τράπεζας της Eurobank EFG στη Σερβία, μέσω της ενημέρωσης των εταιρικών πελατών της, για τις δυνατότητες ανάπτυξης συνεργασιών με ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις.

Ανάλογες πρωτοβουλίες ενημέρωσης έχουν αναλάβει επίσης οι Οικονομικοί & Εμπορικοί Σύμβουλοι των ελληνικών διπλωματικών αποστολών, το Σερβικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς και το Επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδος - Σερβίας προς τα μέλη τους.

Η επιλογή της Σερβίας, ως χώρας φιλοξενίας της Επιχειρηματικής Αποστολής εδράζει στις δυναμικές οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας, που αποτυπώνουν με τον ιδανικότερο τρόπο τις άριστες σχέσεις των δύο χωρών σε εθνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και τον ιδιαίτερο ρόλο της γειτονικής χώρας στην ευρύτερη περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σερβία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, με καθεστώς ειδικών εμπορικών συμφωνιών με τη Ρωσία, γεγονός που καθιστά τη σερβική αγορά γέφυρα με μια τεράστια αγορά που περιλαμβάνει ολόκληρη την πρώην Ανατολική Ευρώπη.

Οι συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών θα είναι προκαθορισμένες και θα πραγματοποιηθούν σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή.

Το Forum “Διμερές Εμπόριο Ελλάδας – Σερβίας & Περιφερειακές Επιχειρηματικές Συνέργειες" θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 24ης Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των Ελλήνων και των Σέρβων κυβερνητικών αξιωματούχων.