A- A+
Απευθείας πληρωμή φόρων με κάρτα στο Taxis από φέτος - Νέα υπηρεσία
Με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα μέσω του Taxis θα μπορούν από φέτος οι φορολογούμενοι να πληρώνουν τις υποχρεώσεις προς την εφορία.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ότι το νέο σύστημα θα τεθεί στη διάθεση του κοινού μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.

Με τον τρόπο αυτό θα είναι δυνατή η εξόφληση φόρων και οφειλών μέσω του Taxis, με άμεση ενημέρωση των λογαριασμών των φορολογούμενων.

Σήμερα, χρειάζεται δύο - τρεις εργάσιμες ημέρες για την ενημέρωσή τους με πληρωμές που γίνονται μέσω του τραπεζικού συστήματος.

Πληρωμές από λάθος

Επιπλέον, θα αντιμετωπισθεί και το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται και στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεων τους προς την εφορία.

Η ΓΓΔΕ και ειδικότερα η διεύθυνση ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, έχει προχωρήσει ήδη σε συμψηφισμό 268.980 υπερεισπράξεων που αφορούν σε 210.297 ΑΦΜ.

Το ποσό που συμψηφίστηκε ανέρχεται σε 10,37 εκατ. ευρώ. Με το νέο τρόπο πληρωμής οι φορολογούμενοι δεν θα χρειάζεται να αναπαράγουν την ταυτότητα οφειλής και έτσι εκτιμάται ότι θα αποφευχθούν τα λάθη.