A- A+
Και οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ θα μετρούν για το αφορολόγητο με χρήση κάρτας
Όλες οι καταναλωτικές δαπάνες που πραγματοποιούνται με κάρτα θα μετρούν για το ¨χτίσιμο" του αφορολόγητου ορίου το 2016, σύμφωνα με τον αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ.

Μιλώντας στον Realfm 97,8 ο Τρύφων Αλεξιάδης τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επεκταθούν πλήρως οι ηλεκτρονικές και τραπεζικές συναλλαγές.

Όπως είπε, θα λαμβάνονται υπόψιν όλες οι αποδείξεις, ακόμη και αυτές των σούπερ μάρκετ και των λογαριασμών ΔΕΚΟ, εκτός από αυτές που αναγράφονται σε άλλους κωδικούς της φορολογικής δήλωσης, όπως τα ενοίκια, τα ιατρικά έξοδα.

Τα απαιτούμενα ποσά

Το γεγονός ότι θα αναγνωρίζονται περισσότερες αποδείξεις, όπως για παράδειγμα των ΔΕΚΟ, το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ζητήσει υψηλότερο ποσοστό αποδείξεων επί του εισοδήματος.

Για παράδειγμα ο κ. Αλεξιάδης ανέφερε ότι κάποιος που έχει εισόδημα 25.000 ευρώ να προσκομίζει αποδείξεις μέσω τραπεζών ύψους 9.500 ευρώ δηλαδή το 38% του εισοδήματος.

Αν κάποιος έχει εισόδημα 8.000 ευρώ, θα του ζητήσουμε αποδείξεις ύψους 4.000, δηλαδή το 50% του εισοδήματος.

Σε ερώτηση για τους ηλικιωμένους και τους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως «η επέκταση θα γίνει με μέτρα υποχρεωτικά αλλά και προαιρετικά. Στους ηλικιωμένους και στους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών δεν θα είναι υποχρεωτικό».

Η απόφαση για το πως θα χτίζεται το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα του 2016 αναμένεται μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.