A- A+
Εκπνέει η προθεσμία για πληρωμή τελών ΙΧ και ΕΝΦΙΑ - Οι τρόποι πληρωμής και οι άτοκες
Λίγες ώρες έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και της τρίτης δόσης του ΕΝΦΙΑ.

Μέχρι και την παραμονή Πρωτοχρονιάς αναμένεται αυξημένη κίνηση στα υποκαταστήματα των τραπεζών για την πληρωμή των δύο φόρων.

Κι αν για τον ΕΝΦΙΑ η επιβάρυνση σε περίπτωση μη πληρωμής είναι μικρή (0,73% για κάθε μήνα καθυστέρησης), δεν ισχύει το ίδιο για τα τέλη κυκλοφορίας, καθώς με το πρόστιμο διπλασιάζονται!

Οι άτοκες δόσεις

Για όσους δεν έχουν ή δε θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα μετρητά τους και θέλουν μία πιο άνετη εξόφληση των δύο φόρων, μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία άτοκων δόσεων.

Αυτή παρέχεται μέσω των πιστωτικών καρτών που έχουν επαρκές διαθέσιμο υπόλοιπο και δίνουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε έως και 12 άτοκες δόσεις. Συγκεκριμένα:

Για τον ΕΝΦΙΑ ο αριθμός των άτοκων δόσεων ανέρχεται σε:

  • 12 για κατόχους καρτών εκδόσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας
  • 9 για κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank και Eurobank

Για τα τέλη κυκλοφορίας, οι άτοκες δόσεις ανέρχονται σε

  • 12 για κατόχους καρτών εκδόσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τράπεζας
  • 9 για κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank
  • 6 για κατόχους καρτών εκδόσεως Eurobank

Δώρα για τα τέλη ΙΧ

Οι φετινές καμπάνιες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας εστιάζονται στη χρήση των ηλεκτρονικών τρόπων πληρωμών, οι οποίες εξασφαλίζουν επιπλέον προνόμια σε όσους τις επιλέξουν.

Ειδικότερα, κάθε τράπεζα προσφέρει τα εξής:

  • Alpha Bank

Εάν η εξόφληση γίνει μέσω Alpha Web Banking ή Alpha Mobile Banking έως 31.12.2015, με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού κάρτας Αlpha Bank, μπαίνετε αυτόματα στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την 2.2.2016.

Ενας υπερτυχερός θα διεκδικήσει 1.000.000 Bonus πόντους και 1.000 τυχεροί θα κερδίσουν από 10.000 Bonus πόντους.

Με κάθε επιπλέον πληρωμή Τελών Κυκλοφορίας που πραγματοποιείτε, αυξάνετε τις συμμετοχές σας στην κλήρωση και τις πιθανότητες να κερδίσετε.

Επιπλέον, για τις πληρωμές αυτές οι κάτοχοι των καρτών Bonus κερδίζουν πόντους που μπορούν να εξαργυρώσουν στο πλαίσιο του ομώνυμου προγράμματος επιβράβευσης.

Βρείτε τον κωδικό πληρωμής των τελών, εισάγοντας τον ΑΦΜ του κατόχου και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

  • Eurobank

Η πληρωμή μπορεί να γίνει στο EuroPhone Banking (210 95 55 000), ή στο www.livepay.gr.

Για εφάπαξ πληρωμές με χρέωση καταθετικού λογαριασμού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το e-banking της τράπεζας και το EuroPhone Banking.

Επιπλέον, επιστρέφει από 30 έως 315 ευρώ στην κάρτα του πελάτη εφόσον καταθέσει στο λογαριασμό του μετρητά.

Τα χρήματα αυτά μπορούν να δαπανηθούν σε οποιαδήποτε από τις 7.000 επιχειρήσεις του προγράμματος Επιβράβευσης καρτών της τράπεζας «Επιστροφή».

  • Εθνική Τράπεζα

Η δυνατότητα πληρωμής των Οφειλών προς το Δημόσιο είναι διαθέσιμη μέσω του Δικτύου Καταστημάτων ΕΤΕ, του i-bank Internet Banking και του i-bank Simple Pay.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξόφλησης αποτελεί η προσκόμιση από τον συναλλασόμενο του σχετικού εντύπου που εκτυπώνεται μέσω ΤΑΧΙSNET και στο οποίο αναγράφεται μεταξύ των άλλων ο απαραίτητος για τη διενέργεια της συναλλαγής «ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ».

Επιπλέον, το go4more σας επιβραβεύει για την εξόφληση των φορολογικών σας υποχρεώσεων, πληρώνοντας μέσω i-bank Internet Banking και του i-bank Simple Pay με την πιστωτική σας κάρτα.

Εγγραφείτε στο πρόγραμμα και κερδίστε 1 πόντο για κάθε 1 ευρώ πληρωμής με μέγιστο 20.000 πόντους/μήνα και εξαργυρώστε τους πόντους σας σε οποιοδήποτε συνεργάτη, όπως εσείς επιθυμείτε.

  • Τράπεζα Πειραιώς

Πληρώνοντας ηλεκτρονικά τα τέλη κυκλοφορίας για το 2016 μέσω των υπηρεσιών winbank.gr, easypay.gr ή easypay app, ο ιδιοκτήτης του ΙΧ μπαίνει στην κλήρωση για μία προπληρωμένη κάρτα Πειραιώς Prepaid Gift MasterCard.

Η κάρτα θα είναι φορτισμένη με 200 ευρώ. Συνολικά θα κληρωθούν 100 τυχεροί.

Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα εξασφάλισης 5 συμμετοχών, κάθε μία εκ των οποίων εξασφαλίζεται με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ενός οχήματος.

Η πληρωμή θα πρέπει να γίνει έως 31/12/2015.

Οι τρόποι πληρωμής

Για όσους ωστόσο δε θέλουν να περιμένουν στις ουρές, οι τράπεζες διαθέτουν τα ακόλουθα εναλλακτικά δίκτυα διενέργειας συναλλαγών, χωρίς κόστος, στην περίπτωση που πρόκειται για πληρωμές προς το Δημόσιο:

1) E- Banking

Με χρέωση του καταθετικού τους λογαριασμού ή της πιστωτικής τους κάρτας, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν το φόρο τους μέσω των υπηρεσιών ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Το μόνο που χρειάζονται είναι μία σύνδεση ίντερνετ και φυσικά ενεργοποιημένη την υπηρεσία του e-banking.

Επιπλέον, στις περισσότερες τράπεζες είναι δυνατή η χρήση της πιστωτικής κάρτας για πληρωμή σε άτοκες δόσεις.

2) Phone Banking

Ακόμη όμως και όσοι δε διαθέτουν e-banking μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους μέσω τηλεφώνου και της υπηρεσίας τηλεφωνικής τραπεζικής (phone banking) που είναι διαθέσιμη από όλα τα πιστωτικά ιδρύματα.

Μέσω τηλεφώνου μπορούν να δώσουν εντολή πληρωμής με χρέωση είτε ενός καταθετικού λογαριασμού, δίνοντας απλώς τα στοιχεία της συνδεδεμένης χρεωστικής κάρτας ή με χρέωση μίας πιστωτικής κάρτας.

3) Portal πληρωμών

Αυτήν την περίοδο λειτουργούν τρία portal πληρωμών (Εθνική simplepay, Πειραιώς: easypay, Eurobank: livepay).

Σε αυτά οι πελάτες των τριών τραπεζών μπορούν να πληρώσουν τους φόρους τους με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού (απευθείας ή μέσω χρεωστικής κάρτας) ή πιστωτικής κάρτας.

Στις πληρωμές δημοσίου μπορεί να χρησιμοποιηθούν μόνο κάρτες εκδόσεως της τράπεζας που λειτουργεί το portal.

4) Πληρωμή και στα ΑΤΜ

Οι τράπεζες έχουν ανοίξει τις πληρωμές των βασικότερων βεβαιωμένων οφειλών του Δημοσίου και στα ΑΤΜ.

Στο πλαίσιο αυτό, αντί κάποιος να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ μέσα στο υποκατάστημα, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει για την ίδια πληρωμή το ΑΤΜ.