A- A+
Προς δεύτερη ευκαιρία για 40.000 οφειλέτες που έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων - Ποιους αφορά
Δεύτερη ευκαιρία σε όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων και θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», το σχέδιο δίνει τη δυνατότητα να ξαναμπούν στις 100 δόσεις οφειλέτες που έχασαν την τελευταία ρύθμιση εφόσον αποδείξουν ότι έμειναν εκτός για λόγους:

- Οικονομικής αδυναμίας

- Λόγω επανυπολογισμού δόσεων που πληροφορήθηκαν εκ των υστέρων

- Εξαιτίας δυσκολιών από τα capital controls.

40.000 οφειλέτες

Το μέτρο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν θα είναι γενικευμένο, αλλά θα αφορά στους περίπου 40.000 οφειλέτες που βγήκαν εκτός της τελευταίας ρύθμισης του ν. 4321/15.

Πρόκειται κυρίως όσους χρωστούν δικές τους εισφορές, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών δικηγόρων και μηχανικών.

Παράθυρο, ωστόσο, υπάρχει και για επιχειρήσεις, καθώς το έγγραφο δεν τις εξαιρεί, πλην όμως τα κριτήρια που ορίζονται για την επανένταξή τους είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν όχι μόνο τους λόγους οικονομικής αδυναμίας αλλά και ότι υπήρχε και υπάρχει αποδεδειγμένα η βούληση-πρόθεση να συνεχίσουν τη ρύθμιση. Θα πρέπει δηλαδή να έχουν τεκμήρια «οικονομικής φερεγγυότητας».

Διαβάστε επίσης

* Τι αλλάζει από τις 15/12 στη ρύθμιση των 100 δόσεων - Πότε χάνεται - Πιο αυστηρό πλαίσιο