A- A+
Δάνεια με επιδότηση επιτοκίου μέσω JEREMIE από τη Eurobank - 50% επιδότηση
Δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες με επιδότηση επιτοκίου θα χορηγήσει η Eurobank, στο πλαίσιο του προγράμματος JEREMIE.

Η Eurobank και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF) υπέγραψαν συμφωνία επέκτασης της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Προγράμματος JEREMIE για τη στήριξη Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων και Επαγγελματιών.

Στήριξη 110 εκατ. ευρώ

Με την επέκταση της συνεργασίας και την προβλεπόμενη στη συμφωνία αύξηση των κονδυλίων, τα συνολικά κεφάλαια που μπορεί να διαθέσει η Eurobank μέσω του Προγράμματος JEREMIE, ανέρχονται σε 110 εκατ. ευρώ.

Προορίζονται για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των Μεσαίων και Μικρών Επιχειρήσεων, με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους.

Ειδικότερα, τα δάνεια μέσω του Προγράμματος JEREMIE συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με πόρους ΕΣΠΑ και τη Eurobank.

Άτοκο το 50%

Το 50% των κεφαλαίων, το οποίο χορηγείται από το Ταμείο, είναι άτοκο (πόροι ΕΣΠΑ) και το υπόλοιπο 50%, το οποίο χορηγείται από τη Eurobank, να προσφέρεται με μειωμένα επιτόκια σε σύγκριση με τα υφιστάμενα προγράμματα της Τράπεζας.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας ουσιαστικής στήριξης των πελατών της και ιδιαίτερα των Μεσαίων και Μικρών επιχειρήσεων και των Επαγγελματιών, η Eurobank αξιοποιεί όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά μέσα για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά τους.

Με γνώμονα την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η Eurobank έχει διοχετεύσει στην ελληνική αγορά τα περισσότερα κεφάλαια του συνολικού προϋπολογισμού του Προγράμματος Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια JEREMIE για Γενική Επιχειρηματικότητα μέχρι σήμερα.

Νέο ΕΣΠΑ

Με αφορμή την υπογραφή της νέας συμφωνίας, η Eurobank εξετάζει επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης των νέων χρηματοδοτικών μέσων που προσφέρονται κατά την περίοδο προγραμματισμού 2014-2020.

Επιπλέον, η Τράπεζα μέσω των εξειδικευμένων Επαγγελματικών της Συμβούλων σε όλα τα καταστήματα του Δικτύου της, παρέχει στους πελάτες της συμβουλευτική υποστήριξη και ενημέρωση για το πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενων δανείων JEREMIE για Γενική Επιχειρηματικότητα, όσο και αναλυτική ενημέρωση για τα υπόλοιπα προνομιακά προγράμματα που η Τράπεζα παρέχει σε συνεργασία με Κρατικούς και Κοινοτικούς Φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πελάτες μπορούν να ενημερώνονται σε όλα τα καταστήματα Eurobank καθώς και στο www.eurobank.gr.