A- A+
AXA: Στήριξη στον ευρωπαϊκό διάλογο για την εταιρική υπευθυνότητα
Χορηγό για 2η χρονιά χορηγό του φοιτητικού διαγωνισμού διαγωνισμού «Νίκος Αναλυτής» που διοργανώνεται από το Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (CSR Hellas), αποτέλεσε η ΑΧΑ.

Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές υπέβαλαν στο CSR Hellas εργασίες με θέμα «Ο ρόλος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στο επιχειρείν ως μοχλός ανάπτυξης».

Το βραβείο για τις τρεις νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού ήταν η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, καθώς και στην «Επιχειρηματική Διάσκεψη Κορυφής» (Enterprise 2020 Summit) στις 16 και 17 Νοεμβρίου 2015.

Μεταξύ των 500 και πλέον συμμετεχόντων που έλαβαν μέρος στη διάσκεψη ήταν και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι πολιτειακών, κυβερνητικών και ευρωπαϊκών αρχών, με προεξάρχουσες συμμετοχές αυτές του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Martin Schulz και πολλών ευρωπαίων Επιτρόπων.

Παράλληλα, στη διάσκεψη παρευρέθηκε πλήθος ανώτατων στελεχών ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης, οι 10 φοιτητές-μέλη των τριών ομάδων που βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό για την ΕΚΕ είχαν την ευκαιρία να παρουσίασαν τις εργασίες τους.

Η κυρία Βασιλική Ποντικίδου, από τους 10 νικητές φοιτητές, συμμετείχε σε πάνελ συζήτησης για την εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Νεολαία, ενώ σε ειδική συζήτηση για το ίδιο θέμα μεταξύ ομάδας εκπροσώπων της νεολαίας με τον βασιλιά του Βελγίου Φίλιππο συμμετείχε ο κύριος Αλέξανδρος Βέρος.

Η ΑΧΑ έχει πολυετή στρατηγική συνεργασία με το CSR Hellas υποστηρίζοντας τις ενέργειες και τις σημαντικές πρωτοβουλίες που υλοποιεί το Δίκτυο στην κατεύθυνση του να ενισχύεται συνεχώς το εταιρικά υπεύθυνο αποτύπωμα των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.