A- A+
«Έκλεισαν» οι αυξήσεις Alpha Bank - Eurobank - Με πόσο discount παίρνουν τις μετοχές οι θεσμικοί
Με σημαντικό discount θα διατεθούν σε θεσμικούς επενδυτές οι αυξήσεις κεφαλαίου των Alpha Bank και Eurobank, οι οποίες κάλυψαν πλήρως τις κεφαλαιακές τους ανάγκες.

Στη Eurobank η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ορίστηκε σε μόλις 0,01 ευρώ, χαμηλότερα κατά 50% σε σχέση με το κλείσιμο της Τετάρτης 18/11, ενώ στην Alpha Bank διαμορφώθηκε σε 0,04 ευρώ, επίπεδα κατά 34% πιο χαμηλά από το αντίστοιχο κλείσιμο στο χρηματιστήριο.

Οι δύο τράπεζες κατάφεραν και με τη βοήθεια των πιστωτών τους, να αντλήσουν το σύνολο των κεφαλαιακών τους αναγκών από την αγορά, χωρίς να κάνουν χρήση του κρατικού πακέτου στήριξης.

Με τον τρόπο αυτό πέτυχαν τη μείωση του ποσοστού του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), γύρω στο 5% η Eurobank και κάτω από το 20% η Alpha Bank.

Η ανακοίνωση για την κατανομή των νέων μετοχών στους επενδυτές θα γίνει μετά την ολοκλήρωση του EuroWorkingGroup και αφού προηγηθεί ξεκάθαρη δήλωση ότι υπάρχει συμφωνία ελληνικής κυβέρνησης και δανειστών για την εκταμίευση των επόμενων δόσεων του προγράμματος στήριξης.