A- A+
Προθεσμιακές Καταθέσεις: Άνοδος για πέμπτο διαδοχικό μήνα στα επιτόκια
Νέα άνοδο σημείωσαν τον Απρίλιο οι αποδόσεις των προθεσμιακών καταθέσεων, συμπληρώνοντας πέντε συνεχείς μήνες αύξησης και σκαρφαλώνοντας σε υψηλό 2,5 ετών.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει ότι η μέση απόδοση των νέων προθεσμιακών καταθέσεων με διάρκεια έως 1 έτος διαμορφώθηκε στο 3,88% τον Απρίλιο του 2011.

Πρόκειται για τα υψηλότερα επίπεδα που καταγράφονται από το Φεβρουάριο του 2008, καθώς οι τράπεζες έχουν επιδοθεί σε ένα «πόλεμο» προσφορών, διεκδικώντας τις καταθέσεις των νοικοκυριών.

Οι νέες προσφορές

Η τάση αυτή συνεχίστηκε και το Μάιο, όπως καταγράφεται από τη βάση δεδομένων του Moneyonline.gr, καθώς οι περισσότερες τράπεζες προχώρησαν σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων τους.

Παράλληλα, έχουν γίνει πιο ελκυστικοί οι όροι διάθεσης των προθεσμιακών λογαριασμών, πολλοί εκ των οποίων παρέχουν τη δυνατότητα μερικής ή ολικής ανάληψης των κεφαλαίων πριν την αρχικώς συμφωνηθείσα διάρκεια της κατάθεσης.

Εξάλλου σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται οι αποδόσεις των «κλειστών» λογαριασμών και στις τράπεζες με τα μεγαλύτερα μερίδια στην ελληνική αγορά.