A- A+
Η Eurobank και το Νέο ΤΤ γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
Με κουμπαράδες και μηνύματα για τη σημασία της αποταμίευσης, γιορτάζεται στα σχολεία όλης της χώρας, η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης.

Όπως κάθε Οκτώβριο και φέτος, υψηλόβαθμα στελέχη της Eurobank και διευθυντές καταστημάτων τόσο από το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank, όσο και από τα ΕΛ.ΤΑ. θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν μαθητές σε όλη την Ελλάδα.

Επισκέψεις θα γίνουν σε 200 σχολικά συγκροτήματα στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, για να μεταδώσουν το μήνυμα της αποταμίευσης στα μικρά παιδιά.

Οι πρωτοβουλίες της Τράπεζας για την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης ολοκληρώνονται την Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015, με την επίσκεψη του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Θεόδωρου Καλαντώνη, στο Κεντρικό Κατάστημα του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της οδού Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριανδρίας.

Η ιστορία του θεσμού

Η αποταμίευση, που ξεκίνησε πριν 100 χρόνια, αποτελεί πλέον θεσμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», τον οργανισμό που καλλιέργησε την έννοια της λαϊκής αποταμίευσης στην Ελλάδα, πολύ πριν την επίσημη καθιέρωση του εορτασμού της 31ης Οκτωβρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Αποταμίευσης στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο το 1924.

Από τις πρώτες δεκαετίες της λειτουργίας του, απευθύνθηκε σε πλατιά στρώματα του εργαζόμενου πληθυσμού, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους και συγκεντρώνοντας ένα σημαντικό μέρος της λαϊκής αποταμίευσης.

Πέτυχε να οργανώσει και να εξασφαλίσει τις οικονομίες των απλών ανθρώπων, μετατρέποντάς τις σε θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Οι λαϊκές καταθέσεις έγιναν το εθνικό κεφάλαιο που χρησιμοποιήθηκε για να συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας, να στηρίξει το κράτος και τους πολίτες, ακόμα και στις πιο δύσκολες ιστορικές περιόδους.

Δεδομένων των συνθηκών, λόγω της τρέχουσας δυσμενούς συγκυρίας, με σοβαρές επιπτώσεις για την εγχώρια αποταμίευση η Eurobank συνεχίζει να στηρίζει τις προσπάθειες ενίσχυσής της, τιμώντας τη διαχρονική αξία και τον ιστορικό συμβολισμό της, έχοντας θέσει βασικό στόχο της να διατηρήσει ζωντανό το νόημα της αποταμίευσης, με κύριο όχημα το Δίκτυο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.