A- A+
Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητας για το στήσιμο business plan - Αιτήσεις έως 9/11
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία των αιτήσεων για το πρόγραμμα επιχειρηματικότητας, «Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών (ΕΠΕΦΑ) του ΕΚΠΑ.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία λειτουργίας μιας επιχείρησης πριν ξεκινήσουν μια επιχειρηματική δραστηριότητα και προσφέρει στήριξη και τεχνογνωσία σε ανθρώπους με υποσχόμενες επιχειρηματικές ιδέες.

Αιτήσεις θα μπορούν να κατατίθενται έως και τις 9 Νοεμβρίου.

Επιχειρηματικό πλάνο

Βασική επιδίωξη του Προγράμματος είναι μέσα από μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία δράσης και ανάδρασης για τους συμμετέχοντες να καταστρώσουν ένα επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη της επιθυμητής δραστηριότητας (business plan).

Στο Πρόγραμμα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και επίλυση ερωτημάτων για την υλοποίηση και λειτουργία μιας επιχειρηματικής δράσης και βασίζεται στις αρχές της «Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης» (Lean startup).

Οι αιτήσεις αξιολογούνται και κατόπιν συνεντεύξεως επιλέγονται τα άτομα που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα. Με σύμβαση εμπιστευτικότητας, προστατεύονται οι επιχειρηματικές ιδέες των συμμετεχόντων του Προγράμματος.

Η αξιολόγηση αιτήσεων και οι εγγραφές θα γίνουν έως τη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015.

Το κόστος συμμετοχής

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν με μόνη επιβάρυνση το κόστος εγγραφής των 250 ευρώ.

Στο πρόγραμμα των 115 ωρών μαθημάτων και πρακτικής, καθηγητές και καταξιωμένα στελέχη της αγοράς, κατευθύνουν, συμβουλεύουν και στηρίζουν τις επιχειρηματικές ιδέες για οικονομικά, νομικά και λογιστικά θέματα, ζητήματα χρηματοδότησης, προώθηση και προβολή της επιχείρησης, μάρκετινγκ και branding.

Τα μαθήματα διεξάγονται Σαββατοκύριακα (8 συναντήσεις) για να διευκολύνονται άτομα από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τεχνογνωσία ώστε με το πέρας του προγράμματος να έχουν καταστρώσει το επιχειρηματικό τους πλάνο (business plan).

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα του προγράμματος: //epefa.econ.uoa.gr, να αποστέλλουν μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση kmakri@econ.uoa.gr, ή να τηλεφωνούν στο 210 368 9460.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει (1ο μάθημα) το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου 2016. Η λήξη του προγράμματος θα γίνει με την παρουσίαση των επιχειρηματικών σχεδίων, την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.