A- A+
Στα 0,80 ευρώ το λίτρο έπεσε το πετρέλαιο θέρμανσης - Άτοκες και έξτρα έκπτωση με κάρτα
Πτωτικές τάσεις καταγράφει στην εγχώρια αγορά η λιανική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, λίγα 24ωρα μετά την έναρξη της περιόδου διάθεσής τους.

Κι ενώ ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει ξεκαθαρίσει πως θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης, τα κονδύλια για το οποίο έχουν περιοριστεί στο μισό, η ζήτηση από τους καταναλωτές παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, λόγω και των καιρικών συνθηκών.

Η τιμή του πετρελαίου ξεκίνησε από τα επίπεδα των 0,84 ευρώ ανά λίτρο, για να πέσει αυτήν την εβδομάδα γύρω από τα 0,80 ευρώ.

Προσφορές τραπεζών

Σε κάθε περίπτωση πάντως, συμφέρει η χρήση πιστωτικών καρτών για την αγορά του πετρελαίου.

Το κέρδος για τους καταναλωτές είναι διπλό:

- Πρώτον, με τα προγράμματα επιβράβευσης κερδίζουν επιπλέον έκπτωση μέσω συλλογής πόντων ή επιστροφής μετρητών

- Δεύτερον, τους δίνεται η δυνατότητα να αποπληρώσουν το ποσό σε έως και 9 άτοκες δόσεις

Τι έδιναν πέρυσι

Οι τράπεζες πάντως ακόμη δεν έχουν ενεργοποιήσει πλήρως τις προσφορές τους. Δεν αναμένεται να διαφέρουν πάντως σημαντικά σε σχέση με πέρυσι.

Το φθινόπωρο του 2014 προσέφεραν τις εξής δυνατότητες:

Με τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε τα έξοδα για τη θέρμανσή σας, έως και σε 6 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Η δυνατότητα μετατροπής των συναλλαγών σε δόσεις παρέχεται για την αγορά:

  • Πετρελαίου θέρμανσης

Για ποσά από €350 έως €499,99, έως και 3 άτοκες δόσεις.
Για ποσά άνω των €500, έως και 6 άτοκες δόσεις.

  • Φυσικού αερίου

Για οποιοδήποτε ποσό, έως και 6 άτοκες δόσεις.

  • Στερεών βιοκαυσίμων (π.χ. pellet)

Για ποσά άνω των €300, έως και σε 6 άτοκες δόσεις.

Τηλεφωνήστε στο 18 28 38 εντός 5 ημερών από την πραγματοποίηση της συναλλαγής σας και δηλώστε των αριθμό των δόσεων που επιθυμείτε. Το πρόγραμμα ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν έως και 30/04/15.
Για τους λογαριασμούς φυσικού αερίου, σας δίνεται επιπλέον η δυνατότητα να τους εξοφλείτε ηλεκτρονικά μέσω winbank.gr και easypay.gr, επιλέγοντας παράλληλα τον αριθμό των δόσεων που σας εξυπηρετεί.


Με τις πιστωτικές κάρτες της Eurobank μπορείτε να προμηθευτείτε πετρέλαιο θέρμανσης από επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ, να πληρώσετε σε έως και 9 άτοκες δόσεις και να κερδίσετε επιστροφή μετρητών 3%.

Οι 9 άτοκες δόσεις ισχύουν για συναλλαγές από 300 έως 3.000 ευρώ. Το ποσό της επιστροφής μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επόμενες αγορές σε οποιαδήποτε από τις 5.500 επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Επιστροφή.

Για παραγγελίες καλέστε 18198. Δείτε τα επιλεγμένα πρατήρια ΕΚΟ.


Μέσω των πιστωτικών της καρτών μπορείτε να προμηθευτείτε πετρέλαιο θέρμανσης από τα ακόλουθα πρατήρια και να κερδίσετε τα εξής:

  • Shell: Δυνατότητα για εξόφληση σε 4 άτοκες δόσεις για ποσά άνω των 300€ που ίσχυε πέρυσι. Επιπλέον, συλλογή 8 πόντων για κάθε 1 ευρώ αγορών, που εξαργυρώνονται στη συνέχει υπό τη μορφή έκπτωσης σε όλο το δίκτυο συνεργατών του Go4more. Συνεργαζόμενα πρατήρια
  • ΕΚΟ: συλλογή 8 πόντων για κάθε 1 ευρώ αγορών, που εξαργυρώνονται στη συνέχει υπό τη μορφή έκπτωσης σε όλο το δίκτυο συνεργατών του Go4more. Συνεργαζόμενα πρατήρια


Σε 9 άτοκες δόσεις θα μπορούν να πληρώνουν όλοι οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών της Alpha Bank το κόστος προμήθειας πετρελαίου.

Η προσφορά ισχύει για αγορές που θα πραγματοποιηθούν σε επιλεγμένα πρατήρια της BP. Το τηλέφωνο παραγγελιών είναι το 18199 για Αττική και Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, όσοι χρησιμοποιήσουν κάρτα που συμμετέχει στο πρόγραμμα επιβράβευσης bonus θα κερδίζουν πόντους, τους οποίους μπορούν να εξαργυρώσουν σε επόμενες αγορές τους, σε όλο το δίκτυο των συνεργαζόμενων με την τράπεζα επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα στη BP είναι δυνατή η αγορά βενζίνης με έκπτωση το ποσό του ΦΠΑ 23%. Συγκεκριμένα:

• Για καύσιμα κίνησης αξίας έως 30€ εξαργυρώστε 2.000 Bonus πόντους
• Για καύσιμα κίνησης αξίας από 30,01€ έως 60€ εξαργυρώστε 3.500 Bonus πόντους
• Για καύσιμα κίνησης αξίας από 60,01€ έως 100€ εξαργυρώστε 5.000 Bonus πόντους

Δείτε τα συνεργαζόμενα πρατήρια