A- A+
ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών στο Taxis - Πώς να πληρώσετε
Ξεκίνησε την Τετάρτη η ανάρτηση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων πληρωμής του ΕΝΦΙΑ του 2015 στο Taxisnet. Οι προσφορές άτοκων δόσεων με κάρτα.

Το αργότερο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας εκτιμάται ότι θα έχουν «σηκωθεί» όλα τα ειδοποιητήρια πληρωμών για το φόρο ακινήτων της φετινής χρονιάς.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα βρουν το εκκαθαριστικό τους, με το ύψος των δόσεων και την ταυτότητα πληρωμής στην εφαρμογή του «Περιουσιολογίου» και στο έτος 2015.

Το ειδοποιητήριο

Στο αριστερού μενού στις «Εκτυπώσεις» θα εμφανιστεί το link «Εκτύπωση Ειδοποίησης πληρωμής φόρου (σε αρχείο .pdf)», μέσω του οποίου οι φορολογούμενοι «θα κατεβάσουν» την ειδοποίηση πληρωμής.

Ο φόρος του 2015 μπορεί να πληρωθεί είτε εφάπαξ, χωρίς ωστόσο την παροχή καμίας έκπτωσης, ή σε 5 μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από το τέλος Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα κάθε μία από τις επόμενες τέσσερις δόσεις θα πρέπει να καταβληθεί την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Νοεμβρίου, του Δεκεμβρίου, του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου.

Το ύψος του φόρου

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ, εφόσον δεν έχει προκύψει μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης, δε θα διαφέρει σε σχέση με τον περυσινό.

Αλλαγές μπορεί να δουν μόνο όσοι πέρυσι δικαιούνταν έκπτωσης ή απαλλαγής και φέτος δεν πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Από την άλλη πλευρά, το ελάχιστο ποσό για την επίδοση του φόρου είναι φέτος 1 ευρώ έναντι 5 ευρώ που ίσχυε πέρυσι.

Άτοκες δόσεις με κάρτα

Για μία ακόμη χρονιά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να πληρώσουν το φόρο σε άτοκες δόσεις μέσω της πιστωτικής τους κάρτας.

Εάν θέλουν να ξεμπερδεύουν μία και καλή με το φόρο, μπορούν να πληρώσουν έως το τέλος Οκτωβρίου το σύνολό του σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Αν όμως επιδιώκουν να αυξήσουν όσο το δυνατό περισσότερο την περίοδο αποπληρωμής, τότε η πληρωμή κάθε μίας εκ των 5 μηνιαίων δόσεων σε δόσεις είναι μονόδρομος.

Προσφορές ανά τράπεζα

Η πληρωμή του φόρου με πιστωτική κάρτα παρουσιάζει τα ακόλουθα πλεονεκτήματα:

Πρώτον, μετατίθεται χρονικά η ημερομηνία εξόφλησης του φόρου.

Δεύτερον, γίνεται πιο άνετη η αποπληρωμή του εάν επιλεγούν δόσεις.

Ο αριθμός των άτοκων δόσεων ανέρχεται σε:

  • 12 για κατόχους καρτών εκδόσεων της Τράπεζας Πειραιώς και της Εθνικής Τρ
  • 9 για κατόχους καρτών εκδόσεως Alpha Bank και Eurobank