A- A+
Αλεξιάδης: Τα ανείσπρακατα ενοίκια θα φορολογούνται στο χρόνο απόκτησης
Στο χρόνο απόκτησής τους θα φορολογούνται τα ανείσπρακτα ενοίκια, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του STAR, «αυτό που έρχεται σε αυτό το νομοσχέδιο είναι η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης των ανείσπρακτων ενοικίων στο δημόσιο. Το πως θα γίνει η φορολόγησή τους θα το δούμε σε επόμενο στάδιο».

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε πως μια από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί είναι η φορολόγησή τους στο έτος απόκτησης. «Και είναι μια σωστή πρόταση. Αλλά όλα τα εξετάζουμε με βάση τα δεδομένα που έχουμε» κατέληξε για το θέμα.

Αλλαγές στα ΙΧ

Ο κ. Αλεξιάδης αποκάλυψε ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ακόμη και από φέτος με στόχο να ελαφρύνει τα μικρά αυτοκίνητα.

Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε να κάνουμε τις αλλαγές από φέτος με δεδομένες και τις μηχανογραφικές δυνατότητες του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι να «μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από τα φθηνά αυτοκίνητα. Αυτά τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιεί όλος ο κόσμος και αναγκάζεται να καταθέσει πινακίδες γιατί δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, και να μεταφερθεί φορολογικό βάρος στα ακριβά αυτοκίνητα».

Διαβάστε επίσης

* Πήραν πίσω τη διάταξη που αύξανε τους συντελεστές στα ενοίκια - Αίνιγμα με τα ανείσπρακτα