A- A+
Στο 1,10% η νέα «οροφή» στα προθεσμιακά επιτόκια - Όλες οι κλίμακες
Σε νέα προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων τους στις προθεσμιακές καταθέσεις προχωρούν οι τράπεζες. Οι νέες αποδόσεις.

Το Moneyonline.gr από τις αρχές Σεπτεμβρίου είχε προαναγγείλει τις κινήσεις αυτές, σε άρθρο του με τίτλο Έρχεται νέα μείωση στα επιτόκια προθεσμίας μετά τις εκλογές - Πόσο θα πέσουν».

Όπως και τους προηγούμενους μήνες, όλες οι τράπεζες θα εφαρμόσουν τις ίδιες περικοπές, καθώς μετά την επιβολή capital controls ο ανταγωνισμός έχει «παγώσει».

Οι νέες κλίμακες

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, οι οποίες θα τεθούν σε εφαρμογή στο σύνολο του συστήματος αυτήν την εβδομάδα, το ετησιοποιημένο επιτόκιο φτάνει:

  • Έως και το 0,60% για ποσά έως 50.000 ευρώ
  • Έως και το 0,80% για ποσά έως 100.000 ευρώ
  • Έως και το 1,10% για μεγαλύτερα ποσά

Τα λοιπά χαρακτηριστικά

Ανάλογα με το προϊόν μπορεί να υπάρχουν διαφορές της τάξης των 5 ή το πολύ 10 μονάδων βάσης, οι οποίες σχετίζονται με το χρόνο καταβολής των τόκων ή άλλα χαρακτηριστικά όπως η σύνδεση με πρόγραμμα επιβράβευσης.

Κατά τα άλλα, δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση ανάλογα με τη διάρκεια, η οποία κυμαίνεται από 1 έως 12 μήνες.

Ήδη η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank έχουν δημοσιοποιήσει τα νέα δελτία επιτοκίων, ενώ από Δευτέρα το ίδιο θα γίνει και από τις Eurobank και Εθνική Τράπεζα (τα επιτόκιά τους δεν έχουν ακόμη επικαιροποιηθεί στη βάση δεδομένων του Moneyonline.gr).

Σύγκριση επιτοκίων: Βρείτε την καλύτερη προθεσμιακή κατάθεση για τα χρήματά σας μέσω του εργαλείου συγκρισης επιτοκίων του Moneyonline.gr