A- A+
Lufthansa: Ίντερνετ στον αέρα για τους επιβάτες από το 2016
Τη δυνατότητα να συνδέονται στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους, θα έχουν οι επιβάτες της Lufthansa από το 2016 και μετά, σε κοντινές και μεσαίες πτήσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, από τις αρχές του καλοκαιριού του 2016, η Lufthansa θα είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη που θα προσφέρει ευρυζωνικό internet στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων.

Αυτό θα επιτρέψει στους επιβάτες των πτήσεων εντός της Ευρώπης αλλά και εντός της Γερμανίας να απολαμβάνουν πλήρη ελευθερία στην επικοινωνία και τη χρήση internet με μεγάλο bandwidth πάνω από τα σύννεφα.

Το πρώτο αεροσκάφος θα εξοπλιστεί με τη νέα τεχνολογία στις αρχές του καλοκαιριού του 2016.

Η τεχνολογία

Η νέα υπηρεσία από τη Lufthansa και τον τεχνολογικό συνεργάτη της Inmarsat βασίζεται στην πιο σύγχρονη ευρυζωνική δορυφορική τεχνολογία από το δίκτυο Global Xpress της Inmarsat (Ka-band) και προσφέρει ομαλή, αξιόπιστη κάλυψη στις πτήσεις κοντινών και μεσαίων αποστάσεων.

Πρόσφατα η Inmarsat λανσάρισε με επιτυχία τον τρίτο δορυφόρο σε αυτόν τον παγκόσμιο αστερισμό της και η Lufthansa θα είναι ο πρώτος αεροπορικός πελάτης της.

Η υπηρεσία θα επιτρέψει στους επιβάτες να αξιοποιούν στο έπακρο την ευρυζωνική πρόσβαση στο internet στις δικές τους κινητές συσκευές μέσω ασύρματου δικτύου.

Οι υπηρεσίες

Δεν θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν μόνο υπηρεσίες email αλλά και ανώτερες εφαρμογές, ακόμα και streaming.

Επιπλέον, οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα κινητά τους τηλέφωνα για να στείλουν και να λάβουν μηνύματα κειμένου και για τη μεταφορά δεδομένων ανάλογα με το συμβόλαιο που έχουν με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Ωστόσο, οι τηλεφωνικές κλήσεις εν πτήσει θα συνεχίσουν να μην επιτρέπονται, καθώς αυτό προτιμούν οι περισσότεροι επιβάτες.

Σημειώνεται πως το FlyNet® ήταν διαθέσιμο και στα 106 αεροσκάφη του στόλου μακρινών αποστάσεων της Lufthansa από την αρχή αυτής της χρονιάς.

Ως εκ τούτου, η Lufthansa διαθέτει το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο με ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Image Map