A- A+
Εισροές κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο λόγω ...υποβάθμισης ανάμενει η HSBC
Εισροές κεφαλαίων στο ελληνικό χρηματιστήριο μετά την υποβάθμισή στην κατηγορία των αναδυόμενων αγορών από τον FTSE, αναμένει η HSBC.

Η βρετανική τράπεζα τοποθετεί το ύψος των εισροών στο επίπεδο των 130 εκατ. ευρώ.

Οι αναλυτές της εκτιμούν πως η Ελλάδα θα έχει βαρύτητα 0,3% στο δείκτη FTSE Emerging Markets και αναμένεται να δει εισροές ύψους 130 εκατ. δολαρίων από χαρτοφυλάκια παθητικής διαχείρισης.

Οι κερδισμένες μετοχές

Ειδικότερα, εκτιμά ότι θα υπάρξουν εισροές ύψους 8,4 εκατ. δολαρίων στον τίτλο της Alpha Bank, 8,2 εκατ. δολ. στη Eurobank, 16,6 εκατ. δολ. στη Folli Follie, 9,2 εκατ. δολ. στα Ελληνικά Πετρέλαια, 27,6 εκατ. δολ. στον ΟΤΕ, 12,9 εκατ. δολ. στην Εθνική, 23,2 εκατ. δολ. στον ΟΠΑΠ, 3,6 εκατ. δολ. στην Τράπεζα Πειραιώς και 22,4 εκατ. δολ. στην Τιτάν.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα ήταν στη watch list για πιθανή υποβάθμιση στις αναδυόμενες από τις ανεπτυγμένες αγορές για οκτώ χρόνια, έχοντας διατηρήσει το καθεστώς της ανεπτυγμένης, πριν, κατά τη διάρκεια αλλά και μετά την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια κρίση χρέους.

Ενώ ο FTSE δεν άλλαξε τις εκτιμήσεις του για την ελληνική αγορά σε σχέση με τα ποιοτικά κριτήρια μιας αγοράς, αποφάσισε να υποβαθμίσει το ΧΑ στις αναδυόμενες αγορές.