A- A+
Ουρές στις τράπεζες από αναστατωμένους καταθέτες – Νέες φήμες φοβίζουν τον κόσμο
Αναστάτωση τις προηγούμενες ημέρες στα τραπεζικά γκισέ, καθώς καταγράφηκε σημαντική προσέλευση αποταμιευτών για αναλήψεις, μετά τα ανυπόστατα σενάρια περί επιστροφής στη δραχμή που κυκλοφόρησαν.

Η δήλωση της Ελληνίδας Επιτρόπου στην ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη για τον κίνδυνο να φύγουμε από το ευρώ, αλλά και η ανακοίνωση του ΔΝΤ ότι μπορεί να μην εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου προς το ελληνικό δημόσιο, προκάλεσε τη διάδοση σεναριολογίας περί επικείμενης εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Άμεση ήταν η αντίδραση αρκετών αποταμιευτών που διατηρούν κυρίως μικροποσά, οι οποίοι έσπευσαν να κάνουν ανάληψη των κεφαλαίων τους, υπό το φόβο επιστροφής στη δραχμή μέσα στο Σαββατοκύριακο!

Οι τράπεζες πάντως συνιστούν ψυχραιμία, ενώ και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλος χαρακτήρισε γελοία τα σενάρια που κυκλοφορούν ότι η χώρα μας θα βγει από την Ευρωζώνη.

Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι εγγυημένες από το κράτος μέχρι και τις 100.000 ευρώ ανά πιστωτικό ίδρυμα και ανά φυσικό πρόσωπο.

* Διαβάστε πώς να εξασφαλίσετε το 100% των καταθέσεών σας με 2 τρόπους