A- A+
Τελευταία ημέρα για την απόκτηση 3μηνων εντόκων γραμματίων με απόδοση κοντά στο 4%
Σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνεται η διάθεση των 3μηνων εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου από τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες, με απόδοση κοντά στο 4% και για απεριόριστα ποσά.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Πρόκειται γιατους τίτλους που δημοπρατήθηκαν στις 17/5 με επιτόκιο 4,06%. Όσοι πρόλαβαν να τα αποκτήσουν έως τη σχετική προθεσμία (18/5), έχουν τη δυνατότητα να πετύχουν αυτήν την απόδοση χωρίς να πληρώσουν φόρο αν τα διακρατήσουν έως τη λήξη.

Οι υπόλοιποι ιδιώτες αποταμιευτές μπορούν έως και σήμερα (27/5) να αποκτήσουν τα 3μηνα έντοκα στην τιμή που ορίζουν τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοσή τους θα είναι χαμηλότερη.

Απεριόριστο το ύψος της επένδυσης

Σημαντικό είναι πάντως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο περιορισμός των 15.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο στο ύψος της επένδυσης όπως στην αρχική δημόσια προσφορά, καθώς τα έντοκα θα διατίθενται για απεριόριστα ποσά.

Σημειώνεται ότι επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ.

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο ΑΦΜ.