A- A+
Διπλασιάστηκαν οι πληρωμές με κάρτα μετά τα capital controls - Τριπλάσια αιτήματα για POS
Στροφή στις ηλεκτρονικές πληρωμές δείχνουν τα στοιχεία των τραπεζών για τις συναλλαγές με κάρτες και την αύξηση των σημείων αποδοχής τους, μετά την επιβολή των capital controls.

Στοιχεία για την πορεία της αγοράς παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, μιλώντας σε πελάτες του ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, η Εθνική Τράπεζα μέσα σε δύο μήνες εξέδωσε πάνω από 500.000 χρεωστικές κάρτες, σε πελάτες που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν μόνο με μετρητά, αυξάνοντας το συνολικό αριθμό του χαρτοφυλακίου της στις 4 εκατ. ενεργές debit cards.

Αύξηση πληρωμών

Την ίδια περίοδο, οι πληρωμές με κάρτα, χρεωστική ή πιστωτική, στα σημεία λιανικής πώλησης προϊόντων ή υπηρεσιών σημείωσαν αύξηση 100% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες, και κυρίως μικρότερης κλίμακας, αυξάνουν το ενδιαφέρον τους για να καλύψουν πλέον την ανάγκη του κοινού που πλέον αποζητά την δυνατότητα πληρωμής με κάρτα.

«Αυτό φαίνεται σε εμάς έμπρακτα, από τον τριπλασιασμό των αιτήσεων για τερματικά i-bank POS της Εθνικής Τράπεζας» σημείωσε ο ίδιος.

Αντίστοιχη εξέλιξη παρουσιάζει η εγγραφή αλλά πλέον και χρήση του internet banking. Σχεδόν 90.000 νέοι χρήστες γράφτηκαν στο i-bank Internet Banking της Εθνικής, ενώ οι συναλλαγές μέσω internet banking ήταν διπλάσιες από τους προηγούμενους μήνες.