A- A+
Νικολούδης: Περιττό και δαπανηρό το άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων
Στροφή 180 μοιρών στο θέμα του ανοίγματος των τραπεζικών θυρίδων έκανε η κυβέρνηση, θεωρώντας τώρα μία τέτοια κίνηση περιττή.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος ο πρώην αναπληρωτής υπουργός ΥΠΟΙΚ Νάντια Βαλαβάνη είχε προαναγγέλλει δημεύσεις «μαύρων» καταθέσεων που βρίσκονταν σε θυρίδες, κι ενώ τα τραπεζικά καταστήματα ήταν κλειστά λόγω της αργίας.

Ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς Παναγιώτης Νικολούδης χαρακτήρισε περιττό και ιδιαίτερα δαπανηρό σε χρόνο και μέσα το να επιχειρήσει η κυβέρνηση άνοιγμα θυρίδων και έρευνα για ανεύρεση χρημάτων.

Ζήτημα νομιμότητας

Επεσήμανε δε πως μια τέτοια ενέργεια θα δημιουργούσε ζητήματα νομιμότητας.

Έγγραφο του κ. Νικολούδη που διαβιβάστηκε στη Βουλή ξεκαθαρίζει ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αναλάβει οποιαδήποτε σχετική πρωτοβουλία διότι πέραν των άλλων υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας-έρευνας σε ιδιωτικό χώρο κλπ.

«Από στιγμή που είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα ποσά καταθέσεων, θα ήταν απλώς περιττό αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρό σε χρόνο και μέσα να επιχειρήσουμε άνοιγμα των θυρίδων και έρευνα για ανεύρεση χρημάτων και στη συνέχεια έλεγχο για το αν αυτά έχουν δηλωθεί-φορολογηθεί».

Και τονίζει ότι «πέραν αυτού υπάρχουν σοβαρά ζητήματα νομιμότητας μιας τέτοιας ενέργειας-έρευνας σε ιδιωτικό χώρο κλπ».