A- A+
Άνοιξαν τα εμβάσματα: Αποστολή έως 500 ευρώ το μήνα στο εξωτετικό
Στο μερικό άνοιγμα των εμβασμάτων προς το εξωτερικό, τα οποία μέχρι πρότινος απαγορεύονταν δια ...ροπάλου, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, με νέα ΠΝΠ.

Σύμφωνα με αυτή, επιτρέπεται η εντολή μεταφοράς κεφαλαίων προς το εξωτερικό έως του ποσού των 500 ευρώ ανά συναλλασσόμενο φυσικό πρόσωπο ανά μήνα.

Παράλληλα, δίνεται η δυνατότητα αποστολής εμβάσματος έως 8.000 ευρώ ανά τρίμηνο απευθείας σε λογαριασμούς φοιτητικής εστίας ή εκμισθωτή κατοικίας φοιτητή, με την προσκόμιση μισθωτήριου συμβολαίου ή άλλων σχετικών δικαιολογητικών.

Για αποστολή μετρητών ηλεκτρονικά μέσω πιστωτικού ιδρύματος, σε λογαριασμό που τηρείται στο εξωτερικό με δικαιούχο φοιτητή το όριο είναι στις 5.000 ευρώ.

Άνοιγμα λογαριασμών

Επιπλέον, είναι δυνατό το άνοιγμα λογαριασμού από φυσικά πρόσωπα για τους ακόλουθους λόγους:

- Για την εξυπηρέτηση ρυθμίσεων οφειλών σε φορείς κοινωνικής ασφάλισης και στο Ελληνικό Δημόσιο

- Για την εξυπηρέτηση δανείου στο πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανοίγεται ο λογαριασμός, ακόμη και σε περίπτωση ύπαρξης τραπεζικού λογαριασμού σε άλλο πιστωτικό ίδρυμα

Και στις δύο περιπτώσεις δεν επιτρέπονται οι αναλήψεις.

Πρόωρη αποπληρωμή

Εξάλλου, είναι πλέον δυνατή η πρόωρη, μερική ή ολική, εξόφληση δανείου:

α) με μετρητά ή έμβασμα από το εξωτερικό και

β) μέσω χορήγησης νέου δανείου, με σκοπό την αναδιάρθρωση, υπό την προϋπόθεση ότι το ποσό του νέου δανείου είναι ίσο τουλάχιστον με το ποσό του ανεξόφλητου κεφαλαίου του αρχικού δανείου.