A- A+
Πότε είναι δυνατή η πραγματοποίηση αγορών στο εξωτερικό με κάρτα μέσω ίντερνετ
Στην επικαιροποίηση των περιορισμών που ισχύουν για αγορές μέσω ίντερνετ με ελληνικές κάρτες προχώρησαν οι αρχές, προς διευκόλυνση καταναλωτών και επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις αγορές με κάρτα εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Ωστόσο, αγορές στο εξωτερικό, εξ αποστάσεως με την κάρτα, μπορούν να ολοκληρωθούν μόνον εάν αφορούν τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.

2. Πληρωμές ξενοδοχείων.

3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.

4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.

5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).

6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.

7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ).

8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.

9. Πληρωμές ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο προς διεθνείς παρόχους υπηρεσιών, απαραίτητων για τη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων, όπως, ενδεικτικά, συνδρομή φιλοξενίας σε server, συνδρομή domain name, συνδρομή σε παρόχους φύλαξης αρχείων, συνδρομή σε παρόχους cloud-based υπηρεσιών λειτουργίας, όπως πλατφόρμες ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), πλατφόρμες επικοινωνίας με χρήστες, συνδρομή για συντήρηση ελάχιστης παρουσίας για λόγους διαφήμισης σε Google/ Facebook.

Επιπλέον, το ύψος της συναλλαγής μπορεί να φτάσει:

- μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,

- εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών.