A- A+
Western Union: Χωρίς capital control τα διεθνή εμβάσματα
Την ενεργοποίηση των διεθνών εμβασμάτων προς την Ελλάδα, χωρίς την επιβολή περιορισμών στα φρέσκα κεφάλαια που εισέρχονται στη χώρα, ανακοίνωσε η Western Union.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται η ευκαιρία στους ενδιαφερομένους πελάτες να εισπράξουν μετρητά μέσα σε λίγα λεπτά σε επιλεγμένα σημεία εξυπηρέτησης, από σχεδόν οπουδήποτε στον κόσμο.

Τα σημεία πληρωμών

Εισερχόμενα από το εξωτερικό και εγχώρια εμβάσματα Western Union μπορούν να εισπραχθούν σε 270 από τα 1.000 σημεία εξυπηρέτησης του Ιδρύματος Πληρωμών WorldBridge (Paylink®) σε όλη την Ελλάδα.

Οι πελάτες μπορούν να εισπράξουν σε μετρητά ποσά που δεν υπόκεινται στους Ελληνικούς περιορισμούς κεφαλαίων.

Η Western Union εργάζεται με σκοπό τη διεύρυνση του δικτύου σημείων εξυπηρέτησης, από τα οποία μπορούν να εισπραχθούν τα εμβάσματα.

Στόχος είναι να περιλαμβάνει τα 1.800 και πλέον σημεία που έχουν στο δίκτυό τους οι δύο αντιπρόσωποί της στην Ελλάδα, το Ίδρυμα Πληρωμών WorldBridge (Paylink®) και τα ΕΛΤΑ (Ελληνικά Ταχυδρομεία).

Η νομοθεσία

Η ενεργοποίηση των εισερχόμενων από το εξωτερικό και των εγχώριων εμβασμάτων Western Union είναι επακόλουθο πρόσφατου νόμου της ελληνικής κυβέρνησης, που επιτρέπει στους φορείς που δραστηριοποιούνται στη μεταφορά χρημάτων να ξαναρχίσουν τη λειτουργία εγχωρίων και εισερχομένων εμβασμάτων κάτω από ειδικούς όρους.

Η Western Union επίσης ενεργοποίησε πρόσφατα τα εισερχόμενα εμβάσματα απ’ ευθείας σε τραπεζικούς λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες από συγγενείς και φίλους από 30 χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Ανατολικής Ασίας καθώς και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Η ικανότητα της Western Union να δρα διασυνοριακά είναι ένας σπάνιος συνδυασμός παρουσίας με φυσικά σημεία εξυπηρέτησης καθώς και ενός ταχέως αναπτυσσόμενου ψηφιακού δικτύου που εκτείνεται σε 200 χώρες και περιοχές.

Με όλες της τις επωνυμίες, η εταιρεία έχει περισσότερα από 500.000 σημεία εξυπηρέτησης σε όλο τον κόσμο – από κορυφαία δίκτυα λιανικής μέχρι τράπεζες, πάνω από 100.000 ATMs και μηχανήματα ηλεκτρονικών συναλλαγών, πάνω από 90 ενεργές τράπεζες με δυνατότητα μεταφοράς μέσω λογαριασμών, πληρωμές από τράπεζες σε περισσότερες από 50 χώρες και εξυπηρέτηση μέσω του website wu.com σε 25 χώρες.