A- A+
Έως 420 ευρώ το νέο εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων από το Σάββατο
Άλλαξε από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου η εβδομάδα ως προς τις αναλήψεις για το τραπεζικό σύστημα, καθώς ανανεώθηκαν τα όρια που επιτρέπονται ανά δικαιούχο ανά τράπεζα.

Με βάση την τελευταία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, από την περασμένη Δευτέρα έως και την Παρασκευή 24/7, οι καταθέτες μπορούσαν να σηκώσουν σωρευτικά έως και 300 ευρώ.

Το ημερήσιο όριο των 60 ευρώ δεν χάνεται, αλλά μεταφέρεται στις επόμενες ημέρες.

Ως εκ τούτου, την Τρίτη με μία επίσκεψη σε ΑΤΜ μπορεί να γινόταν ανάληψη έως 120 ευρώ, την Τετάρτη έως 180 ευρώ, την Πέμπτη έως 240 ευρώ και την Παρασκευή έως 300 ευρώ.

Ανανέωση κάθε Σάββατο

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ωστόσο τα όρια αυτά μηδενίστηκαν και ανανεώθηκαν εκ νέου.

Δηλαδή το Σάββατο μπορεί να «σηκώσει» κάποιος 60 ευρώ, την Κυριακή 120 ευρώ, τη Δευτέρα 180 ευρώ κ.ο.κ.

Την Παρασκευή 31/7 θα μπορεί να γίνει σωρευτική ανάληψη ύψους 420 ευρώ. Και ακολούθως τα όρια θα μηδενιστούν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Σημειώνεται ότι το όριο των 60 ευρώ ημερησίως ή έως 420 ευρώ εβδομαδιαίως ισχύει ανά δικαιούχο με κάρτα ανά τράπεζα.

Λογαριασμοί με συνδικαιούχους

Σε λογαριασμούς με περισσότερους δικαιούχους και περισσότερες κάρτες το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ για κάθε κάρτα δικαιούχου.

Για παράδειγμα, σε ένα λογαριασμό με δύο δικαιούχους που έχουν από μία κάρτα, το ημερήσιο όριο είναι 60 ευρώ ανά κάρτα, δηλαδή 120 ευρώ για τον λογαριασμό ή έως 840 ευρώ εβδομαδιαίως.

Ως εκ τούτου, εάν διατηρείτε χρήματα σε ένα λογαριασμό με έναν δικαιούχο, με τη μεταφορά τους σε ένα προϊόν με δύο δικαιούχους που έχουν δική τους κάρτα, διπλασιάζετε το όριο αναλήψεων.

Με τρεις δικαιούχους το τριπλασιάζετε κ.ο.κ. Αρκεί ο λογαριασμός στον οποίο θα μεταφερθούν τα χρήματα να είναι ενεργός.

Κι αυτό διότι απαγορεύεται η ενεργοποίηση ανενεργών λογαριασμών μέχρι νεωτέρας.