A- A+
Συνεχίζεται η διάθεση των 3μηνων εντόκων - Οι αποδόσεις και τα ποσά για ιδιώτες
Από τράπεζες και ΑΧΕ θα διατίθενται έως και τις 27/5 τα νέα τρίμηνα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου με απόδοση κοντά στο 4%, καθώς έληξε την Τετάρτη 18/5 η περίοδος της δημόσιας προσφοράς.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι προθεσμιακές καταθέσεις ΕΔΩ
Στη δημοπρασία της Τρίτης 17/5 η απόδοση για τα έντοκα γραμμάρια διαμορφώθηκε στο 4,06%. Όσοι πρόλαβαν να τα αποκτήσουν έως τη σχετική προθεσμία, μπορούν να πετύχουν αυτήν την απόδοση χωρίς να πληρώσουν φόρο αν τα διακρατήσουν έως τη λήξη.

Από εδώ και στο εξής και μέχρι τις 27/5 οι συγκεκριμένοι τίτλοι θα διατίθενται στην τιμή που θα ορίζουν τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι η απόδοσή τους θα είναι χαμηλότερη.

Υπενθυμίζεται ότι με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται η διάθεση και των αντίστοιχων εξάμηνων κρατικών τίτλων μέχρι και την Παρασκευή 20/5 μέσω τραπεζών και χρηματιστηριακών.

Το μέγιστο ύψος επένδυσης

Σημαντικό είναι πάντως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ο περιορισμός των 15.000 ευρώ ανά φυσικό πρόσωπο στο ύψος της επένδυσης όπως στην αρχική δημόσια προσφορά, καθώς τα έντοκα θα διατίθενται για απεριόριστα ποσά.

Σημειώνεται ότι επειδή η διακράτηση των τίτλων θα παρακολουθείται από το Σύστημα Αϋλων Τίτλων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών, απαραίτητη προϋπόθεση για την αγορά των τίτλων είναι η καταχώρηση τους σε μερίδα του ΣΑΤ .

Η διαδικασία ανοίγματος τέτοιας μερίδας είναι απλή και θα γίνεται μέσω των παραπάνω φορέων διάθεσης. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι η Αστυνομική Ταυτότητα και ο ΑΦΜ.