A- A+
Πρόσβαση στο γκισέ των τραπεζών αποκτούν άτομα με αναπηρία - 60 ευρώ το ημερήσιο όριο
Τη δυνατότητα ανάληψης έως 60 ευρώ την ημέρα θα έχουν άτομα με αναπηρία από τη Δευτέρα μέσω των τραπεζικών καταστημάτων, εφόσον δε διαθέτουν κάρτα.

Στο πλαίσιο αυτό, για όσες ημέρες διαρκεί η τραπεζική αργία, τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% θα μπορούν να κάνουν ανάληψη 60 ευρώ την ημέρα από τα γκισέ των καταστημάτων που είναι ανοιχτά για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων.

Από την άλλη πλευρά, οι δικαιούχοι επιδομάτων ΑμΕΑ θα μπορούν να πάρουν 120 ευρώ μία φορά την εβδομάδα από τα γκισέ, αν δεν έχουν κάρτα αναλήψεων και χρειαστεί να την εκδώσουν τώρα.

Ανακοίνωση

Σημειώνεται πάντως πως πρέπει να προηγείται δημόσια ανακοίνωση του αρμόδιου ΟΤΑ ή προνοιακού ή ασφαλιστικού φορέα για την κατάθεση του επιδόματος στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Δεν εμπίπτουν όσοι δικαιούχοι είναι κάτοχοι κάρτας ανάληψης μετρητών από αυτόματες ταμειοληπτικές μηχανές (ΑΤΜ).

Η ανάληψη θα γίνεται μόνον από τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο κατατίθεται το ειδικό επίδομα που λαμβάνουν αναλόγως της παθήσεώς τους.

Οι συναλλαγές των ΑμΕΑ θα γίνονται με την επίδειξη στο προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος οποιουδήποτε δημοσίου εγγράφου σε ισχύ, αποδεικτικού της αναπηρίας τους, όπως, ενδεικτικά, γνωμάτευση από ΚΕΠΑ ή ανώτατη υγειονομική επιτροπή κ.λπ.

Διαβάστε επίσης

* Άλλα 120 ευρώ θα πάρουν οι συνταξιούχοι έως 13/7 - Στα 60 ευρώ το όριο στα ΑΤΜ