A- A+
Western Union: Σύντομα η επαναλειτουργία εισερχόμενων εμβασμάτων στην Ελλάδα
Ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της λειτουργίας της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων Western Union στην Ελλάδα, κάνουν οι αντιπρόσωποί της.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι Aντιπρόσωποι της Western Union στην Ελλάδα, Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) και WorldBridge - Ίδρυμα Πληρωμών (Paylink®), με περισσότερα από 1800 σημεία εξυπηρέτησης σε όλη τη χώρα, διαβεβαιώνουν τους πελάτες τους στην Ελλάδα ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για την αποκατάσταση της λειτουργίας της υπηρεσίας μεταφοράς χρημάτων Western Union στην Ελλάδα.

Τα ΕΛΤΑ και η WorldBridge, σε κοινή ανακοίνωσή τους προς τους πελάτες τους δηλώνουν ότι εργάζονται με «το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδας για την επαναλειτουργία των εισερχόμενων (από το εξωτερικό) και των εγχώριων εμβασμάτων, ωστόσο δεν είμαστε ακόμα σε θέση να σας γνωρίσουμε την ακριβή ημερομηνία επανέναρξης».

Οι συναλλαγές

Η άμεση επαναλειτουργία της υπηρεσίας των εισερχόμενων εμβασμάτων μέσα από τo συλλογικό δίκτυο μας των 1.800 σημείων εξυπηρέτησης, θα επιτρέψει την πληρωμή μετρητών μέσα από πολλαπλούς επαγγελματικούς κλάδους λιανικής, όπως τα ταχυδρομεία, τα ανταλλακτήρια, τα σούπερ μάρκετ, τα ταξιδιωτικά γραφεία και άλλα σημεία λιανικής.

«Αυτή η κίνηση χρημάτων, όχι μόνον θα επιφέρει άμεση ανακούφιση στα νοικοκυριά και στην κοινωνία, ενισχύοντας τις τοπικές οικονομίες συμπεριλαμβανομένου και του τουρισμού, αλλά θα συνεισφέρει επιπρόσθετα κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό, τα οποία θα είναι διαθέσιμα σε όλη την Ελλάδα».

«Η ανάγκη να σταλούν χρήματα στην Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πιο επιτακτική από ό,τι σήμερα. Η εμπειρία μας σε όλο τον κόσμο δείχνει ότι σε κάθε είδους κρίση – οικονομική ή άλλη – συγγενείς και φίλοι που ζουν στο εξωτερικό, έρχονται να συνδράμουν τους αγαπημένους τους που έχουν ανάγκη. Το να επιτραπούν τα εισερχόμενα εμβάσματα πλήρως είναι ύψιστης σημασίας για τους πελάτες μας» επισημαίνει η ανακοίνωση.