A- A+
Λ. Κατσέλη: Εγγυημένες οι καταθέσεις έως και τις 100.000 ευρώ με συμφωνία
Όσο γρηγορότερα μπει το τραπεζικό σύστημα σε ομαλή λειτουργία τόσο μικρότερη είναι η πιθανότητα "κουρέματος" των καταθέσεων, σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΤΕ Λ. Κατσέλη.

Όπως είπε μιλώντας στο MEGA, θέμα κουρέματος δεν έχει τεθεί μέχρι στιγμής. Πρόσθεσε δε πως «όλο το Ευρωσύστημα λειτουργεί από 1/1/2015 κάτω από την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία που εγγυάται όλες τις καταθέσεις έως 100.000 ευρώ για κάθε δικαιούχο για κάθε λογαριασμό».

Σύμφωνα με την κυρία Κατσέλη, «όσο πιο γρήγορα μπούμε σε ομαλή λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, τόσο μικρότερη πιθανότητα οποιουδήποτε κουρέματος».

Φερεγγυότητα

Η ίδια εξήγησε ότι το θέμα του κουρέματος έχει να κάνει με την φερεγγυότητα των τραπεζών.

«Οι εποπτικές αρχές και κυρίως η ΕΚΤ μαζί με τον Μηχανισμό Σταθερότητας, εγγυάται την σταθερότητα και την φερεγγυότητα κάθε τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, το ίδιο είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια, βρισκόμαστε σε συνεχή εποπτεία και έλεγχο από την ΕΚΤ», σημείωσε.

Διαβεβαίωσε ότι η ρευστότητα των τραπεζών είναι εξασφαλισμένη έως την επόμενη Δευτέρα και σημείωσε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους έχει γίνει προεργασία «ώστε από την Τρίτη να μπορέσουμε να προβούμε σε πολλές περισσότερες τραπεζικές υπηρεσίες».

Σύμφωνα με την κυρία Κατσέλη, «σταδιακά θα ομαλοποιηθούν όλες οι τραπεζικές λειτουργίες όσο γρηγορότερα γίνεται, αν θα πάρει 2 μέρες ή 3 μέρες ή όχι ή λίγο παραπάνω είναι τεχνικό θέμα».