A- A+
Ζητούν και τα τελευταία διαθέσιμα των Ταμείων για τις συντάξεις - Προς άμεση μείωση του ορίου αναλήψεων
Tη μεταφορά στην Τράπεζα της Ελλάδος των υπολοίπων των ρευστών διαθεσίμων των Ασφαλιστικών Ταμείων ζήτησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για να πληρωθούν συντάξεις.

Στο έγγραφό τους οι αρμόδιοι υπουργοί Π. Σκουρλέτης και Δ. Στρατούλης προειδοποίησαν τις διοικήσεις των Ταμείων ότι αν δεν σπεύσουν να μεταφέρουν τα διαθέσιμα τους από τις εμπορικές τράπεζες στο κοινό κεφάλαιο έως αύριο, Τετάρτη, θα έχουν κυρώσεις.

Μέχρι στιγμής δεν έχει εγκρίνει το αίτημα του υπουργείου για μεταφορά 150 εκ ευρώ το ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ), ενώ περιθώρια να μεταφέρουν επιπλέον ποσά έχει το ΕΤΑΑ - ΤΣΜΕΔΕ, ο ΟΑΕΔ και ο ΟΓΑ.

Μειώνουν το όριο αναλήψεων

Εάν τα χρήματα αυτά μεταφερθούν από τις εμπορικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος, το ποσό αυτό θα μειώσει ανάλογα το περιθώριο χρηματοδότησης από τον ELA.

Άρα το απόθεμα για αναλήψεις μετρητών από τους ιδιώτες θα μειωθεί ισόποσα, καθιστώντας αναγκαία την αναπροσαρμογή του μέγιστου ημερήσιου ορίου ανάληψης.

Από τα 60 ευρώ θα αναγκαστούν να το ρίξουν χαμηλότερα, ενδεχομένως και στα 20 ευρώ, ώστε τα ΑΤΜ να συνεχίσουν να λειτουργούν για όσο το δυνατόν περισσότερες ημέρες.