A- A+
Τη χρήση καρτών και e-banking προτείνει η Γενική Γραμματεία Εμπορίου - Γραμμή ενημέρωσης
Τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, καθώς και των υπηρεσιών e-banking προτείνει στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή συστήνουν τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την ταχύτερη και ασφαλέστερη διενέργεια των συναλλαγών.

Σημειώνεται ότι εκτελούνται εκτεταμένες τιμοληψίες και δεν διαπιστώθηκαν σήμερα ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα ούτε περιστατικά υπερτιμολογήσεων.

Προβλήματα με κάρτες

Στον κλάδο των καυσίμων παρατηρήθηκαν ορισμένα προβλήματα εφοδιασμού περιορισμένης έκτασης που οφείλονταν σε πληρωμές μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών, τα οποία επιλύθηκαν, μετά από παρέμβαση της κυβέρνησης και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.

Ο εφοδιασμός των πρατηρίων με καύσιμα συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας, κ. Παπαδεράκης, είχε συστηματική επικοινωνία με φορείς της αγοράς και επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στους κλάδους των καυσίμων (εταιρίες διύλισης και διανομής, πρατήρια καύσιμων) και των ειδών διατροφής, συμπεριλαμβανομένων των σούπερ μάρκετ.

Τα καύσιμα

Όπως ανακοινώθηκε, η ομαλή λειτουργία και η συνεχής εποπτεία της αγοράς θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, με έγγραφο που έστειλε σήμερα στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, ζητά εντατικοποίηση των τιμοληψιών για επιλεγμένα αγαθά.

Υπενθυμίζεται, επίσης, στους πολίτες ότι η τηλεφωνική γραμμή 1520 είναι διαθέσιμη για την παροχή πληροφοριών σχετικά με την τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας, καθώς και για την υποβολή καταγγελιών οι οποίες αφορούν την παραβίαση των δικαιωμάτων του καταναλωτή.

Αντίστοιχη δυνατότητα παρέχεται και μέσω της ιστοσελίδας //www.1520.gov.gr/index.php.