A- A+
Σόιμπλε: Οι Έλληνες τερμάτισαν τις συνομιλίες - Δε δίνεται παράταση
Την εκτίμηση ότι η ελληνική κυβέρνηση κήρυξε μονομερώς τη λήξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη διατύπωσε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ προσερχόμενος στο Eurogroup που ξεκίνησε.

«Η ελληνική κυβέρνηση, όπως εγώ το αντιλαμβάνομαι, έχει λήξει τις διαπραγματεύσεις. Θέλαμε να συζητήσουμε την επέκταση, αλλά ο Τσίπρας το έληξε» τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «δεν έχουμε καμία βάση για περαιτέρω συζητήσεις. Κανένας από τους συναδέλφους μου δεν βλέπει δυνατότητα για μια συμφωνία τώρα».

Οταν ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ ρωτήθηκε για το Plan Β και τι μπορεί να σημαίνει αυτό, απάντησε πως βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου η επέκταση λήγει την Τρίτη και πλέον δεν υπάρχει βάση για συνομιλίες.

Θλιβερή απόφαση

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημείωσε ότι έχει «εκπλαγεί αρνητικά από την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης».

«Το δημοψήφισμα είναι μία θλιβερή απόφαση για την Ελλάδα καθώς κλείνει την πόρτα για περαιτέρω διαπραγμάτευση. Η ελληνική κυβέρνηση απέρριψε την τελευταία πρόταση των Θεσμών, η πόρτα στο μυαλό μας ήταν ακόμα ανοιχτή για επιπλέον συνομιλίες» τόνισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

H Handelsblatt γράφει ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα πουν όχι σε παράταση του ελληνικού προγράμματος.