A- A+
Σεμινάρια επιχειρηματικότητας σε μαθητές του Δημοτικού από την HSBC
Το πρόγραμμα «Junior Achievement More than Money», που βοηθά μαθητές δημοτικού να εξοικειωθούν με την επιχειρηματικότητα και τη διαχείριση χρημάτων υλοποίησε η HSBC.

Κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015 στο πρόγραμμα συμμετείχαν 1.070 παιδιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα - αριθμός που έχει διπλασιαστεί σε σχέση με τον αντίστοιχο των προηγούμενων ετών.

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ομίλου της HSBC και του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement “JA More than Money” (Ξοδεύοντας έξυπνα) διδάσκει σε μαθητές σε 32 χώρες έννοιες όπως το κέρδος, η δαπάνη και η αποταμίευση ενώ παρουσιάζονται και πιθανές επιλογές επαγγελματικού προσανατολισμού.

Στην Ελλάδα, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία πραγματοποιείται από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece (ΣΕΝ /JA Greece) σε συνεργασία με την HSBC από το 2011.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των προγραμμάτων «Αγωγής Σταδιοδρομίας» του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Φέτος, οι εργαζόμενοι της HSBC, οι οποίοι προσφέρθηκαν εθελοντικά να επισκεφθούν σχολεία, αφιέρωσαν στους μαθητές 6 ώρες ο καθένας, διδάσκοντάς τους το υλικό του προγράμματος, το οποίο συμπεριλαμβάνει όρους όπως: έσοδα, έξοδα, αποταμίευση, κατάθεση, επιτόκιο, εισόδημα, επιχείρηση, επιχειρηματίας, εργαζόμενος, διαφήμιση, επαγγελματική δεοντολογία, επιχειρηματικό πλάνο, καταναλωτής κ.α.

Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 το πρόγραμμα JA More Than Money, το οποίο αποτελεί μέρος των δράσεων εταιρικής υπευθυνότητας της HSBC, πραγματοποιήθηκε από τον Οκτώβριο του 2014 έως τις αρχές Ιουνίου 2015.