A- A+
Συνήγορος του Πελάτη από την Εθνική Ασφαλιστική
Το θεσμό του Συνηγόρου του Πελάτη, που ήδη εφαρμόζεται στην Εθνική Τράπεζα, υιοθετεί η Εθνική Ασφαλιστική, εκτιμώντας ότι θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην εδραίωση αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την πελατεία της.

Ο Συνήγορος του Πελάτη θα έχει ως αρμοδιότητα, στο πλαίσιο της διαφάνειας και των κανόνων συναλλακτικής ηθικής που ισχύουν στον Όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, να προάγει τη φιλική διευθέτηση των όποιων διαφορών ανακύπτουν μεταξύ της Εθνικής Ασφαλιστικής και των πελατών-ασφαλισμένων της, οι οποίες δεν κατέστη εφικτό να διευθετηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εταιρίας.

Θα διερευνά, κατόπιν αιτήσεως και εξουσιοδοτήσεως του πελάτη, τυχόν διαφορά που έχει προκύψει, θα μεσολαβεί προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Εταιρείας και θα προτείνει μη δεσμευτικές λύσεις, τηρουμένων των αρχών της ανεξαρτησίας, ουδετερότητας και εχεμύθειας.

Μέτρα υπέρ των ασφαλισμένων

Ταυτόχρονα, ο Συνήγορος του Πελάτη, ενεργώντας προληπτικά, θα προτείνει μέτρα που αίρουν τυχόν σημεία τριβής στη σχέση μεταξύ ασφαλισμένων και Εθνικής Ασφαλιστικής, ενώ παράλληλα θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες Νομικές Υπηρεσίες της Εταιρίας και την Κανονιστική Συμμόρφωση του Ομίλου, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή διαφάνεια και η πλήρης εναρμόνιση των συμβατικών όρων και του τρόπου ενημέρωσης των πελατών με το ισχύον θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο.

Σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας τονίζεται ότι η καθιέρωση του θεσμού αυτού από την Εθνική Ασφαλιστική θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στη στήριξη της συνεργασίας της Εταιρίας με τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και τις υφιστάμενες Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές, όπως το Συνήγορο του Καταναλωτή, συνεισφέροντας στη μεγαλύτερη διαφάνεια και φιλικότητα των παρεχόμενων από την ασφαλιστική αγορά υπηρεσιών.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Λ. Θεόκλητος δήλωσε: «Ο θεσμός του Συνηγόρου του Πελάτη καθιερώθηκε στην Εθνική Τράπεζα τον Ιανουάριο του 2010 και έχει έκτοτε συνεισφέρει σημαντικά στην ενίσχυση της σχέσης εμπιστοσύνης της Τράπεζας με τους πελάτες της.

Με το διευρυμένο πλέον ρόλο, ο Συνήγορος του Πελάτη, κ. Δ. Παυλάκης, θα συνεισφέρει στην ενίσχυση της σχέσης αυτής και στην Εθνική Ασφαλιστική, τη μεγαλύτερη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας και πρώτη ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, δημιουργώντας ένα νέο δεδομένο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά».