A- A+
Εθνική Τράπεζα: Οι πρώτοι εθελοντές για το πρόγραμμα «δείξ’ τους»
To i – bank της Εθνικής Τράπεζας υποδέχεται τους πρώτους εθελοντές – εκπαιδευτές Ιnternet, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «δείξ’τους», για την προώθηση του ψηφιακού αλφαβητισμού.

Η εκδήλωση, για το καλωσόρισμα των εθελοντών από την περιοχή της Αττικής θα γίνει στο i-bankstore, στο TheMall, το Σάββατο 14 Μαΐου και ώρα 11.30.

Η πρωτοβουλία «δειξ’τους» υλοποιείται στην πιλοτική της φάση με τη στήριξη της Μη Κυβερνητική Οργάνωσης«50 και Ελλάς», των Δήμων Ηλιούπολης και Παπάγου – Χολαργού και της εταιρίας «ΠΛΑΙΣΙΟ»,

Σημειώνεται ότι οι εθελοντές θα ξεκινήσουν τις εκπαιδεύσεις τη Δευτέρα 16 Μαΐου στην περιοχή της Ηλιούπολης και την Τρίτη 17 Μαΐου στην περιοχή του Παπάγου - Χολαργού.

Ο στόχος της πρωτοβουλίας

Το πρόγραμμα «δείξ’ τους» έχει ως στόχο να συμβάλει με απλό τρόπο στην καλλιέργεια και ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων από τις λιγότερο «ευνοημένες» πληθυσμιακές ομάδες.

Ουσιαστικά το «δείξ’ τους» απλώνει μια «λειτουργική» γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους νεότερους και τους μεγαλύτερους. Ανάμεσα στους περισσότερο «εξοικειωμένους» και εκείνους που είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών έμειναν έξω από τον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας, τα νέα μέσα επικοινωνίας και το Internet ειδικότερα.

Πολλοί ενήλικες σήμερα δεν έχουν επαφή με το Internet. Κάποιοι από αυτούς δε γνωρίζουν καν το πόσο χρήσιμο μπορεί να είναι στη ζωή τους, στον επαγγελματικό τους χώρο. Κάποιοι άλλοι, συνειδητοποιούν τα οφέλη, αλλά τους φαίνεται ακατόρθωτο να εξοικειωθούν με κάτι που αντιλαμβάνονται ως άγνωστο, απρόσωπο και χαώδες. Μήπως όμως τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο;

Χτίζοντας σχέση προοπτικής μέσα από ενέργειες που έχουν νόημα για την καθημερινότητα της Ελληνίδας και του Έλληνα, η Εθνική Τράπεζα ενεργοποιεί μία διάσταση «ψηφιακής ευθύνης» απέναντι στην κοινωνία.

Η πρωτοβουλία «δείξ’τους» βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού, του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας. Υλοποιείται από τη LeoBurnett.

www.deixtous.gr