A- A+
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση υποκλοπής κωδικών e-banking - Τα απατηλά e-mail
Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση στο διαδίκτυο για την υποκλοπή με τη μέθοδο του phishing κωδικών από χρήστες e-banking των ελληνικών τραπεζών.

Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης πελατών τραπεζών μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (Phishing).

Πολύ πρόσφατο είναι το περιστατικό στη Βόρειο Ελλάδα, όπου επιτήδειοι αφαίρεσαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματία το ποσό των 29.000 ευρώ.

Τα μηνύματα αυτά, των οποίων ως αποστολέας εμφαίνεται παραπλανητικά κάποια ελληνική τράπεζα, ζητούν την επιβεβαίωση των στοιχείων του χρήστη (κωδικούς e-Banking, αριθμούς τηλεφώνων για αποστολή Κωδικών μιας Χρήσης).

Περιέχουν συνδέσμους (links) οι οποίοι οδηγούν σε ψεύτικες οθόνες καταχώρησης στοιχείων μη προερχόμενες από την τράπεζα.

Πώς να προφυλαχτείτε

Οι τράπεζες συμβουλεύουν: Αγνοήστε αυτά τα μηνύματα. Η τράπεζα με την οποία συνεργάζεστε δε θα σας ζητήσει ποτέ και για κανένα λόγο να αποκαλύψετε μέσω τηλεφώνου, e-mail ή sms, τους προσωπικούς κωδικούς για την είσοδό σας στην υπηρεσία e-Banking, ή κωδικούς PIN για την κάρτα σας, τον τριψήφιο κωδικό στο πίσω μέρος της κάρτας σας, που χρησιμοποιείται για αγορές από απόσταση.

Μην ακολουθείτε συνδέσμους για την είσοδό σας στο e-Banking. Πληκτρολογείστε οι ίδιοι τη διεύθυνση (URL) της Τράπεζας.

Σε περίπτωση που έχετε γίνει αποδέκτης τέτοιου μηνύματος και έχετε καταχωρήσει προσωπικά σας στοιχεία, παρακαλούμε επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζά σας προκειμένου να γίνει αλλαγή των κωδικών.

Παραδείγματα πλαστών email